Έρλινγκ Χάαλαντ

Έρλινγκ Χάαλαντ
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι Νορβηγός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στην Αγγλία.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου του 2000. Μπορεί να είναι Νορβηγός, αλλά έχει γεννηθεί στο Λιντς της Αγγλίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Μπρίνε. Κατά τη διάρκεια των σεζόν 2015 και 2016, ο Χάαλαντ έπαιξε με την Β ομάδα της Μπρίνε, όπου εντυπωσίασε, καθώς σημείωσε 18 γκολ σε 14 αγώνες.

Οι εμφανίσεις του με την Β ομάδα τον οδήγησαν στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Σε ηλικία 15 ετών, ο Χόλαντ έκανε το ντεμπούτο του για τη Μπρίνε στις 12 Μαΐου 2016, σε αγώνα της 1ης Κατηγορίας εναντίον της Ράνχαϊμ. Ενώ ήταν στη Μπρίνε, είχε επίσης ένα ανεπιτυχές δοκιμαστικό στη γερμανική Χόφενχαϊμ. Συνολικά, έπαιξε σε 16 αγώνες για τη Μπρίνε.

Το μεγάλο βήμα στην Μόλντε

Οι άνθρωποι της Μόλντε κινήθηκαν για την απόκτηση του. Τελικά την 1η Φεβρουαρίου η Νορβηγική ομάδα ανακοίνωσε και επίσημα την μεταγραφή του νεαρού.Έκανε το ντεμπούτο του στις 26 Απριλίου 2017, σε αγώνα για το Κύπελλο Νορβηγίας εναντίον της Βόλντα, όπου σημείωσε και το πρώτο του γκολ για το σύλλογο, στη νίκη με 3-2. Το ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα ήρθε στις 4 Ιουνίου 2017, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 71ο λεπτό στον αγώνα εναντίον της Σάρπσμποργκ.

Δέχτηκε μία κίτρινη κάρτα ύστερα από 65 δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χάαλαντ σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 77ο λεπτό, το οποίο ήταν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Σημείωσε το δεύτερο του γκολ της σεζόν στο πρωτάθλημα 17 Σεπτεμβρίου, το νικηφόρο γκολ εναντίον της Βίκινγκ στη νίκη με 3-2. Μετά την επίτευξη του γκολ, δέχτηκε κριτική από τον συμπαίκτη του Μπιόρν Μπέργκμαν Σίγκουρνταρσον, για τον πανηγυρισμό του προς τους οπαδούς της Βίκινγκ. Ο Χάαλαντ ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στη Μόλντε με

  • 20 συμμετοχές,
  • Και τέσσερα γκολ.

Την 1η Ιουλίου 2018, ο Χάαλαντ σημείωσε 4 γκολ εναντίον της Μπραν εντός των πρώτων 21 λεπτών του αγώνα, εξασφαλίζοντας στην ομάδα του τη νίκη με 4-0 επί των αήττητων προπορευόμενων του πρωταθλήματος εκείνη τη στιγμή. Το χατ τρικ σημειώθηκε σε 11 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα και όλα τα τέσσερα γκολ σε 17 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα. Ένας ανιχνευτής ταλέντων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν παρών στον αγώνα.Ο προπονητής της Μόλντε, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, μετά τον αγώνα συνέκρινε το στυλ παιχνιδιού του Χάαλαντ με του Ρομελού Λουκάκου και αποκάλυψε ότι ο σύλλογος είχε απορρίψει αρκετές προσφορές για το Χάαλαντ από διαφορετικούς συλλόγους.

Στο επόμενο αγώνα στις 8 Ιουλίου, ο Χάαλαντ συνέχισε το σερί των γκολ, όταν σημείωσε δύο γκολ και έδωσε μία ασίστ στη νίκη με 5-1 εναντίον της Βολερένγκα. Σημείωσε ένα γκολ στη νίκη της Μόλντε με 3-0 επί της Λάτσι για το Γιουρόπα Λιγκ, στις 26 Ιουλίου.Λόγω διαστρέμματος στον αστράγαλο, ο Χόλαντ δεν αγωνίστηκε στους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν.Για την απόδοση του τη σεζόν 2018, ο Χόλαντ έλαβε το βραβείο του Πιο Βελτιωμένου Παίκτη της Χρονιάς

Ολοκλήρωσε τη σεζόν 2018 – 19 με:

  • 30 συμμετοχές,
  • Και 16 γκολ.

Στις 19 Αυγούστου 2018, η Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ ανακοίνωσε ότι ο Χάαλαντ θα ενταχθεί στο σύλλογο την 1η Ιανουαρίου 2019, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο.Στις 19 Ιουλίου 2019, ο Χάαλαντ σημείωσε το πρώτο του χατ τρικ για την ομάδα, σε μία νίκη με 7-1 για το Κύπελλο Αυστρίας εναντίον της Πάρντορφ και στις 10 Αυγούστου ακολούθησε το πρώτο χατ τρικ στη Μπούντεσλιγκα Αυστρίας, στη νίκη σε 5-2 επί της Βόλφσμπεργκερ. Σημείωσε το τρίτο του χατ τρικ για την ομάδα στις 14 Σεπτεμβρίου, στη νίκη με 7-2 επί της Χάρτμπεργκ, φτάνοντας τα έντεκα γκολ πρωταθλήματος σε σε επτά αγώνες και τρεις μέρες αργότερα σημείωσε ακόμη ένα χατ τρικ, το τέταρτο του συνολικά για το σύλλογο, στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ 2019-20 με νίκη 6-2 εναντίον της Γκενκ.

Στη συνέχεια, ο Χόλαντ έγινε μόλις ο δεύτερος έφηβος στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που σκόραρε σε κάθε μία από τις τρεις πρώτες εμφανίσεις του στη διοργάνωση, μετά τον Καρίμ Μπενζεμά, με 1 γκολ εναντίον της Λίβερπουλ και 2 εναντίον της Νάπολι. Έτσι έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης που σκόραρε έξι γκολ στους τρεις πρώτους του αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αργότερα, σκόραρε ένα γκολ εναντίον της Νάπολι και έγινε ο πρώτος έφηβος που σκόραρε σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες και ο τέταρτος παίκτης που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα, ακολουθώντας τους Ζε Κάρλος, Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο και Ντιέγκο Κόστα.

Έρλινγκ Χάαλαντ σχετικές ειδήσεις: