Γιώργος Γεωργαντάς

Γιώργος Γεωργαντάς
Ο Γιώργος Γεωργαντάς είναι δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1967. Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Κιλκίς. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τελειώνοντας τις σπουδές του εγκαταστάθηκε στην πόλη του Κιλκίς, στην οποία ζει μόνιμα ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς από το Μάρτιο του 1992. Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα, η οποία είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη και ένα γιο.

  • Πολιτικές Δραστηριότητες

Έχει διατελέσει πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αγίας Παρασκευής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας . Ασχολήθηκε με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς δύο φορές στις εκλογές του 2002 και 2006. Από την πρώτη Ιανουαρίου 2007 έως τον Οκτώβριο του έτους 2009 διετέλεσε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς.

  • Θητείες στη Βουλή

Συμμετείχε στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ως υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο Ν. Κιλκίς καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Στις εκλογές αυτές η Νέα Δημοκρατία έχασε για μικρό αριθμό ψήφων την δεύτερη βουλευτική έδρα και έτσι κατατάχθηκε ως πρώτος επιλαχών βουλευτής. Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέχθηκε βουλευτής. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, οι οποίες έγιναν με λίστα, κατέλαβε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου και εκλέχθηκε Βουλευτής. Τον Νοέμβριο του 2014 ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Διά Βίου Μάθησης με απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχθηκε πρώτος Βουλευτής της Ν.Δ. ν. Κιλκίς. Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 οι οποίες έγιναν με λίστα επανεκλέχθηκε Βουλευτής καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.

  • Κοινοβουλευτική Δράση

Συμμετείχε στη Βουλή των Ελλήνων κατά την Κοινοβουλευτική περίοδο 2012-2014 ως μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Σωφρονιστικού Συστήματος καθώς και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο συμμετέχει στις εξής επιτροπές:

  • ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ(7.10.2015)
  • ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ(20-11-2015)
  • ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ-ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ(15-10-2015)
  • ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ(2-11-2015)
  • ΕΙΔΙΚΗ MONIMH ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ(2-2-2016)
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (4-11-2016)

Με πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει αναλάβει ως υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Άλλες Δράσεις

Συμμετείχε στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και εκλέχθηκε : • Τα έτη 2002-2004: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. • Τα έτη 2005-2007: Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου. • Τα έτη 2008-2009: Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, οπότε και παραιτήθηκε λόγω συμμετοχής του στις βουλευτικές εκλογές. Σε πολιτιστικό επίπεδο έχει διατελέσει Γραμματέας του Συλλόγου Σαρακατσανέων του Ν. Κιλκίς ο ¨Φλάμπουρας¨ και Αντιπρόεδρος του ιστορικού αθλητικού συλλόγου ΄΄Κιλκισιακός΄΄.

Γιώργος Γεωργαντάς σχετικές ειδήσεις: