Πολιτική

Γιώργος Γεωργαντάς ΚΕΠ: Πως μπορούμε να πάρουμε δημόσια έγγραφα εν μέσω καραντίνας

Γιώργος Γεωργαντάς ΚΕΠ: Πως μπορούμε να πάρουμε δημόσια έγγραφα εν μέσω καραντίνας
Γιώργος Γεωργαντάς ΚΕΠ: Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε με ποιο τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ψηφιακά τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Γιώργος Γεωργαντάς ΚΕΠ: Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή  «MEGA Mag» για το νέος καθεστώς λειτουργίας για των ΚΕΠ και με ποιο τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε απαραίτητα δικαιολογητικά. Ειδικότερα, δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς: «Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία το υπουργείο οφείλει να τρέξει γρηγορότερα από τις εξελίξεις ώστε ο κόσμος να μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι πλατφόρμες του υπουργείου».

Πως γίνεται η διαδικασία παραλαβής δικαιολογητικών

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν έτοιμη τον Ιούνιο, αλλά δεδομένων των συνθηκών θα είναι ανοιχτή στο κοινό την ερχόμενη βδομάδα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα εκτός από τις υπόλοιπες υπηρεσίες που θα παρέχει να κάνουν αίτηση για υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση.

Για το γνήσιο της υπογραφής και τις δύο προαναφερθείσες ανάγκες δε θα χρειάζεται η φυσική παρουσία

Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να το κάνει από τον υπολογιστή του σπιτιού του με τους κωδικούς του taxis, υποστήριξε ο υφυπουργός. «Ταυτόχρονα για να αποσυμφοριστεί η κατάσταση στα ΚΕΠ, οι αιτήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά αλλά και τηλεφωνικά για αυτήν την περίοδο», εξήγησε ο κ Γεωργαντάς.

«Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα πηγαίνει ο πολίτης αυτοπροσώπως με όλα τα μέτρα πρόληψης», είπε ο υπουργός

Η διαδικασία  βήμα- βήμα έχει ως εξής: Γίνεται είσοδος στο ΚΕΠ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας και κατατίθεται το αίτημα. Διαφορετικά γίνεται τηλεφωνική κλήση στο ΚΕΠ της εκάστοτε περιοχής και ακολουθείτε η ίδια διαδικασία. Στη συνέχεια, συνεργείο, θα παραδίδει το έγγραφο για το οποίο έχει γίνει αίτηση, στην αντίστοιχη διεύθυνση που έχει καταχωρηθεί στο σύστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments