Γιώργος Λακκοτρύπης

Γιώργος Λακκοτρύπης
Ο Γιώργος Λακκοτρύπης είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός. Διετέλεσε Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1970 στη Λευκωσία.Απέκτησε πτυχίο μαθηματικών και πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Κιλ (1988-1991) και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο με υποτροφία Fulbright (1993-1995). Εργάστηκε ως υπεύθυνος συστημάτων πληροφορικής στο παράρτημα της εταιρείας Ιωάννου και Παρασκευαΐδη στη Βεγγάζη της Λιβύης (1991-1993).Την περίοδο 1995-2001 εργάστηκε IBM Κύπρου στον τομέα των πωλήσεων.

Το 2003 έγινε ο πρώτος υπάλληλος που προσέλαβε η Microsoft στην Κύπρο. Αποστολή του ήταν η ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κύπρο. Ακολούθως, ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος Microsoft Κύπρου και Μάλτας. Το 2011 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Δημοσίου Τομέα Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με κύρια αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας σε 24 χώρες.

Την περίοδο 2008-2011 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA). Παράλληλα, το 2009 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), θέση στην οποία παρέμεινε έως την υπουργοποίηση του. Είναι νυμφευμένος με τη Χριστιάνα Λακκοτρύπη και έχει δύο κόρες.

  • Την 1 Μαρτίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.
  • Κατά τη διάρκεια της θητείας του το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με τον Γιώργο Λακκοτρύπη να αναλαμβάνει Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.
  • Παρέμεινε στη θέση του και στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.
  • Κατά τη διάρκεια της θητείας του το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας με τον Γιώργο Λακκοτρύπη να αναλαμβάνει Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Γιώργος Λακκοτρύπης σχετικές ειδήσεις: