Γρηγόρης Ζαριφόπουλος

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος
Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος είναι υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης.

Από την Google στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης. Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Google το 2012 ως Industry Head, υπεύθυνος για τους κλάδους του τουρισμού, των τηλεπικοινωνιών, του λιανικού εμπορίου, των καταναλωτικών προϊόντων (FMCGs) και του κλάδου των ΜΜΕ & ψυχαγωγίας, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.  Ο σκοπός του ήταν να βοηθήσει επιχειρήσεις σε αυτούς τους τομείς να αναπτύξουν αποτελεσματική ψηφιακή στρατηγική, μέσω των λύσεων που προσφέρει η Google.

O Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ένα από τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Imperial College του Λονδίνου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Παράλληλα απέκτησε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Kellogg School of Management.

Ξεκίνησε να εργάζεται για τον αμερικανικό κολοσσό, Seagate, ο οποίος αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων στον κόσμο. Ο νέος υφυπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εργάστηκε στα κεντρικά της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας, στο Σκοτς Βάλεϊ της Καλιφόρνια, από το 1993 και για πέντε συναπτά χρόνια.

Επέστρεψε στην Ευρώπη και εργάστηκε για την McKinsey σε Λονδίνο και Αθήνα από το 2000 ως και το 2005.

Τα επόμενα τρία χρόνια ανέλαβε υπεύθυνος καταστήματος στα IKEA της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε γενικός διευθυντής της εταιρείας ρούχων GAP στην Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία και την Κύπρο.

Η πολύτιμη εμπειρία του νέου υφυπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Google

  • Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος ξεκίνησε να εργάζεται για την Goolge το 2012, ως Industry Head σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, για να μεταπηδήσει στο πόστο του γενικού διευθυντή της Google στις ίδιες χώρες ως τον Δεκέμβριο του 2017.
  • Τον Απρίλιο ανέλαβε περιφερειακός διευθυντής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Google, πόστο που, όπως όλα δείχνουν, θα αναγκαστεί να αφήσει προκειμένου να αφοσιωθεί στο κυβερνητικό του έργο από το πόστο του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για την ψηφιακή στρατηγική.

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος σχετικές ειδήσεις: