Ελλάδα

SMS lockdown: Πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα για μετακινήσεις στο 13033

SMS lockdown: Πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα για μετακινήσεις στο 13033
SMS lockdown: Σπάει τα κοντέρ ο αριθμός των μηνυμάτων που έχουν στείλει οι πολίτες προκειμένου να βγουν εκτός σπιτιού στην καραντίνα.

Σε καθεστώς lockdown βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου η χώρα, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από τις αρχές με σκοπό να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Οι πολίτες επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι για συγκεκριμένους λόγους και αφού έχουν στείλει μήνυμα στο 13033 ή έχουν συμπληρώσει το ανάλογο έντυπο.

Αυτοί που προτιμούν το μήνυμα είναι φυσικά οι περισσότεροι, καθώς όπως αποδεικνύεται και στα νούμερα 4 εκατομμύρια έχουν σταλεί στον 5ψήφιο κωδικό ενώ βρισκόμαστε μόλις στην πέμπτη ημέρα της καραντίνας.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος. Όπως ο ίδιος ανέφερε, μέχρι τώρα έχουν σταλεί πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα για μετακινήσεις ενώ στην πρώτη καραντίνα υπήρχαν 2,6 εκατομμύρια. “Αυτό έχει να κάνει” όπως σημείωσε “και από το γεγονός πως στο πρώτο lockdown δεν είχαμε ανοιχτά σχολεία, μετακινήσεις ανηλίκων κλπ και οι πολίτες δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με το 13033”.

Ερωτηθείς για το τι κάνουμε όταν δεν λάβουμε απάντηση από το 13033 σχολίασε πως υπάρχει αυτή η περίπτωση αν βρισκόμαστε σε μέρος που δεν υπάρχει καλό σήμα και πως αν δεν πάρουμε απάντηση πρέπει να ξαναπροσπαθήσουμε. Επίσης, υπενθύμισε πως δεν υπάρχει χρέωση για το μήνυμα στο 13033 και πως αν κάποιοι πολίτες έχουν κάνει φραγή σε 5ψήφια νούμερα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πάροχό τους.

Αναφερόμενος στο αν έχουν διορθωθεί τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση είπε πως είναι ήδη ομαλή η λειτουργία και ότι δεν έπεσε το ιντερνέτ όπως αναφέρθηκε, αλλά η συγκεκριμένη πλατφόρμα της συγκεκριμένης εταιρίας είχε προβλήματα πανευρωπαϊκά. Τέλος, επεσήμανε πως “πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική ευθύνη και να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή των SMS στο 13033 γίνεται ως εξής:

Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

  • Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  • Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
  • Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας – Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα. Σημειώνεται ότι για το διάστημα 21:00-05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις ΜΟΝΟ για λόγους εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS], υγείας [SMS – Επιλογή 1] και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS – Επιλογή 6]. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments