Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος
Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι Έλληνας καθηγητής και πολιτικός.

Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο, με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων και βιβλίων, επιμελητής πολλών επιστημονικών εκδόσεων και αρχισυντάκτης επιστημονικού περιοδικού. Έχει χρηματίσει σύμβουλος σε θέματα υγείας σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς.

Μερικές από τις βραβεύσεις του είναι:

  • 2002, 2007 Baxter Award από το European Health Management Association για την καλύτερη δημοσίευση στην πολιτική υγείας και διαχείρισης στην Ευρώπη.
  • 2010 Andrija Stampar medal από το Association of Schools of Public Health in Europe (ASPHER) και το European Public Health Association (EUPHA) για τη συνεισφορά του στην Ευρωπαϊκή δημόσια υγεία.

Πολιτική καριέρα

  • Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του Ρήγα Φεραίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
  • Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
  • Εκλέχθηκε βουλευτής επικράτειας στις βουλευτικές εκλογές του 2009 με το ΠΑΣΟΚ
  • Στις 16/6/2011 έγινε υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Στις 26/3/2020 με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science, Ηλίας Μόσιαλος ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό.

Η σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ανέφερε:

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος ορίζεται εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό. Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο, με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων και βιβλίων, επιμελητής πολλών επιστημονικών εκδόσεων και αρχισυντάκτης επιστημονικού περιοδικού.

Έχει χρηματίσει σύμβουλος σε θέματα υγείας σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς. Το τελευταίο διάστημα, ο Ηλίας Μόσιαλος, με πλήθος αναρτήσεών του, παρέχει στοιχεία για την εξέλιξη του κορωνοϊού, αποκωδικοποιεί στοιχεία και κάνει καίριες παρεμβάσεις για ζητήματα που άπτονται της πανδημίας.

Ηλίας Μόσιαλος σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 5 ΑΠΟ 12