Μένιος Φουρθιώτης

Μένιος Φουρθιώτης
Ο Μένιος Φουρθιώτης είναι Έλληνας παρουσιαστής.

Ο Φουρθιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχασε τον πατέρα του στην ηλικία των δύο ετών Σπούδασε τεχνικός υπολογιστών και δικτύων, αλλά επικεντρώθηκε στην δημοσιογραφία, με την οποία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά για πρώτη φορά από την ηλικία των 16 ετών, σε τοπική εφημερίδα του Δήμου Περιστερίου. Ο Φουρθιώτης έχει δηλώσει πως, στην ηλικία των 21 ετών, έπασχε από νευρική ανορεξία, ζυγίζοντας 43 κιλά, ενώ παλιότερα ζύγιζε 150.

Έχει δηλώσει, σχετικά με την ομοφυλοφιλία ότι, αν ήταν ομοφυλόφιλος, δεν θα το δήλωνε δημοσίως, και ότι μετανιώνει για την αντιπαθητική εικόνα που έβγαζε παλιότερα προς τον κόσμο. Επιπλέον, το αυστηρό ωράριό του, δεν του επιτρέπει να έχει σχέση. Ανέφερε ότι «έκραζε» τον χώρο της τηλεόρασης, για να μπει σε αυτόν. Επίσης, ότι μετανιώνει για τις προσβολές που έκανε σε διάσημα πρόσωπα της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Άντζελα Δημητρίου και ο Κώστας Πρέκας, τα οποία στην πραγματικότητα συμπαθεί. Επιπλέον, στην εκπομπή Αποκαλυπτικά, περίπαιξε τις πολυάριθμες κατηγορίες για τη χρήση περούκας, δηλώνοντας ότι έχει κάνει εμφύτευση μαλλιών και μπότοξ.

Η καριέρα του ξεκίνησε όταν ανακάλυψε ότι έχει ταλέντο στο τηλεμάρκετινγκ, όταν του προσφέρθηκε η ευκαιρία να πουλήσει σε εκπομπή τηλεμάρκετινγκ πόρτες ασφαλείας, όπου επίτευξε σημαντικές πωλήσεις. Έπειτα, το κανάλι Extra 3 του έδωσε δική του εκπομπή περιεχομένου τηλεμάρκετινγκ, με τίτλο Αποκάλυψη. Το 2007 εργάστηκε ως υπεύθυνος καλεσμένων στην εκπομπή Τελεία & Παύλα της Ντέσσυς Κουβελογιάννη. Τον Φεβρουάριο του 2008, εργάστηκε ως υπεύθυνος καλεσμένων στην εκπομπή Αξίζει να το Δεις της Τατιάνας Στεφανίδου, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ως παρουσιαστής των εκπομπών Μετά τα Μεσάνυχτα και Πάρτα Όλα και ένα χρόνο αργότερα, στην εκπομπή Το Κάτι Άλλο στο Extra Channel 3.

Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2018 παρουσίαζε την τηλεοπτική εκπομπή Αποκαλυπτικά στον σταθμό Epsilon TV, στον οποίο επίσης έχει διατελέσει διευθυντής προγράμματος, εμπορικής πολιτικής και μάρκετινγκ, όποτε και το κανάλι, στο οποίο εργαζόταν πέρασε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μετατρέποντάς το στο Open Beyond. Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN TV ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας τους, αναφέροντας σε δελτίο τύπου: “Δυνάμει της σχετικής δικαστικής απόφασης η συνεργασία του OPEN με τον κ. Μένανδρο Φουρθιώτη διακόπτεται οριστικά και ως εκ τούτου από εδώ και πέρα παύει τελεσίδικα η μετάδοση των εκπομπών του.”

  • Ήταν μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, παίρνοντας τη θέση του Ηλία Ψινάκη.
  • Η συνεργασία των δύο ξεκίνησε το 2009 στον ΑΝΤ1, όταν απέκτησαν φιλική σχέση στα καλλιστεία. Η Αλεξανδράτου βαριόταν να απαντά στις επαγγελματικές κλήσεις, πράγμα που ανέλαβε ο ίδιος.
  • Διαβάζοντας ένα κακεντρεχές σχόλιο ανώνυμης χρήστη στο Twitter για την εκπομπή Αποκαλυπτικά πρότεινε, χαριτολογώντας, άρση απορρήτου, με σκοπό να καταφύγει στη δικαιοσύνη. Πρότεινε, επίσης, να έρθει η χρήστης στην εκπομπή του, για να «τους τα πει εκεί».
  • Το 2017, στο Epsilon TV, παρουσίαζε το μουσικό ριάλιτι σόου Star Academy, η οποία προβλήθηκε και στην Κύπρο, για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ONE.
  • To 2019 το ΕΣΡ προχώρησε σε εντολή οριστικής διακοπής μετάδοσης των τριών εκπομπών του Μένιου Φουρθιώτη Αποκαλυπτικά Live, Αποκαλυπτικά Live Night Show και Μένιος Live που μεταδιδόταν όλες από τον σταθμό «Νέο Epsilon», συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη, και επιπλέον παράνομα από άλλους τέσσερις σταθμούς με το όνομα «Νέο Epsilon» σε Κεντρική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Κρήτη και Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, που είχαν συνεργασία με τον σταθμό Φίλιππου Βρυώνη. Με απόφασή του, η οποία αναρτήθηκε στην Διαύγεια, το ΕΣΡ προχωρά σε εντολή οριστικής διακοπής μετάδοσης των συγκεκριμένων εκπομπών από τον σταθμό «Νέο Epsilon».
  • Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του καναλιού, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, θα καταβάλει ως πρόστιμο το ποσό των 50.000 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε πως το κανάλι «μετέδωσε τηλεοπτικούς διαγωνισμούς που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό» ενώ επίσης όπως αναφέρεται «παραβίασε την υποχρέωση σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών και των συμμετεχόντων στις διαγωνιστικές εκπομπές προσώπων” εκ προθέσεως.

Μένιος Φουρθιώτης σχετικές ειδήσεις: