Miley Cyrus

Miley Cyrus
Η Μάιλι Σάιρους είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Είναι κόρη του τραγουδιστή Μπίλι Ρέι Σάιρους και της Αμερικανίδας ηθοποιού-παραγωγού Τις Σάιρους και είναι γνωστή στο κοινό για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Χάνα Μοντάνα του Disney Channel όπου υποδυόταν την Miley Stewart / Hannah Montana.Η Μάιλι υπέγραψε συμβόλαιο με την Hollywood Records το 2007, για να γυρίσει την ταινία Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus, η ταινία είχε σκοπό την προώθηση των τραγουδιών της.

Πούλησε 3 εκ. αντίτυπα στις ΗΠΑ, και βραβεύτηκε στα Billboard Hot 100 ως μία από τις 10 καλύτερες τραγουδίστριες με το τραγούδι “See You Again”. Την ίδια χρονιά, η περιοδεία της με τίτλο Best of Both Worlds Tour εμφανίστηκε στην ταινία της με τίτλο Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert.

Το δεύτερο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε το 2008, είχε τίτλο Breakout και έγινε πλατινένιο. Το άλμπουμ πιστοποιήθηκε από την Recording Industry Association of America (RIAA) για τις συνολικές του πωλήσεις που ξεπερνούσαν τα 1 εκ. αντίτυπα. Πιο πετυχημένο τραγούδι χαρακτηρίστηκε το “7 Things”. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε η ταινία κινουμένων σχεδίων Bolt, όπου χρησιμοποιήθηκε η φωνή της στον ρόλο της Penny. Έλαβε υποψηφιότητα για το Golden Globe Award for Best Original Song για την παρουσίαση της στο τραγούδι, “I Thought I Lost You”. Το 2009, η Μάιλι πρωταγωνίστησε στην ταινία Χάνα Μοντάνα: Η ταινία (Hannah Montana: The Movie), τα τραγούδια που ακούστηκαν στην ταινία ήταν κυρίως από την σειρά Χάνα Μοντάνα, καθώς και από το single της “The Climb”.

Το 2009 η Μάιλι με το άλμπουμ της The Time of Our Lives, κατέλαβε την δεύτερη θέση στα Billboard Hot 100, το τραγούδι της με τίτλο “Party in the U.S.A.” έγινε το πιο πολυζήτητο από τα single στην μουσική αγορά. Το 2010 η Μάιλι κυκλοφόρησε την νέα της ταινία με τίτλο, The Last Song (Το Τελευταίο Τραγούδι) όπως επίσης και το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο, Can’t Be Tamed. Το τελευταίο έργο της ήταν το πιο προσεγμένο όσο αφορά τα στοιχεία χορογραφίας.

Τα επόμενα δύο χρόνια, επικεντρώθηκε κυρίως στην καριέρα της ως Μάιλι με αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Το 2013, η Miley κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ της με τίτλο, Bangerz, μέσω της RCA Records. Τα Singles “We Can’t Stop” , “Wrecking Ball” και “Adore You” , προωθήθηκαν με μουσικά βίντεο, και το πρώτο παρουσιάστηκε και ζωντανά στα 2013 MTV Video Music Awards.Το 2015 ήταν η κεντρική παρουσιάστρια στα VMAs όπου ερμήνευσε στο τέλος και ανακοίνωσε τον νεο της δίσκο με τίτλο Mildy Cyrus And Her Dead Petz. Το 2016 ηταν κριτής στο The Voice. Τον Μαΐο του 2017 κυκλοφόρησε το νεο της τραγούδι Malibu ενώ τον Σεπτέμβριο του κυκλοφόρησε τον δίσκο της Younger Now.

  • Η Μάιλι έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες που προέρχονται από την Disney.
  • Η Μάιλι κατέλαβε τη δέκατη θέση στο περιοδικό Forbes, το 2010, με τις 100 πιο δυναμικές διασημότητες.
  • Το 2011 η Μάιλι κέρδισε μια θέση στο Βιβλίο ρεκόρ γκίνες ως η “έφηβη με τις περισσότερες εμφανίσεις στα charts” και βρέθηκε στην 29η θέση στα Billboard Hot 100 στις 7 Νοεμβρίου 2009, με το τραγούδι “Party in the U.S.A.”.
  • Έχει 17 τραγούδια στα καλύτερα δέκα τραγούδια των Billboard Hot 100 και είχε τέσσερα πιστοποιημένα πλατινένια άλμπουμ από την RIAA από την ηλικία των 18.
  • Η Μάιλι έγινε η πρώτη γυναίκα που είναι γεννημένη την δεκαετία του 90 και κατάφερε με το single Wrecking Ball να φθάσει #1 στο Billboard Hot 100.
  • Επίσης συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 100 πρόσωπα του περιοδικού Time που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Miley Cyrus σχετικές ειδήσεις: