Μπρίτνεϊ Σπίαρς

Μπρίτνεϊ Σπίαρς
Η Μπρίτνει Τζίν Σπίαρς είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ με τεράστια εμπορική επιτυχία στο ενεργητικό της έχοντας πουλήσει πάνω από 201 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Είναι βραβευμένη με Γκράμι αλλά και πολλά άλλα σημαντικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων και ενός MTV Video Vanguard Award των MTV VMA και ενός Ultimate Choice Award των Teen Choice Awards και ενός Millenium Billboard Award για τη συνολική προσφορά της στη μουσική. Κατέχει το ρεκόρ του καλλιτέχνη, εν ζωή, με τα περισσότερα μουσικά βραβεία παγκοσμίως. Είναι γνωστή ως το μεγαλύτερο ποπ είδωλο της γενιάς της και της έχει δοθεί ο τίτλος Πριγκίπισσα της Ποπ.

Οι δουλείες της έχουν βραβευτεί με εκατοντάδες βραβεία και επαίνους, συμπεριλαμβανομένου ενός Grammy, έξι MTV Video Music Awards, καθώς και ενός Lifetime Achievement Award, εφτά Billboard Music Awards, και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Το 2009, το Billboard της έδωσε την όγδοη θέση στην λίστα με τους καλλιτέχνες της δεκαετίας, και το 2016 της έδωσε το βραβείο της χιλιετίας. Το 2018 στα βραβεία Beauty Awards βραβεύτηκε με τα βραβείο για το άρωμα της χρονιάς με το “Fantasy: In Bloom”. Με αυτό το βραβείο φτάνει στα 500 βραβεία και είναι η μονή καλλιτέχνης που έχει κατακτήσει τόσα βραβεία από οποιοδήποτε άλλο καλλιτέχνη στην καριέρα του.

Η Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας Αμερικής (RIAA) κατέταξε την Μπρίτνεϊ Σπίαρς ως την 8η πιο εμπορική τραγουδίστρια των ΗΠΑ, με πωλήσεις άνω των 45 εκατομμυρίων πιστοποιημένων άλμπουμ. Η Nielsen SoundScan την ονόμασε ως την δέκατη πιο επιτυχημένη καλλιτέχνη σε ψηφιακές πωλήσεις, με περισσότερα από 30.1 εκατομμύρια πωλήσεις σε σίνγκλς μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.

  • Έχει πουλήσει πάνω από 110 εκατομμύρια άλμπουμ, κάτι που την κάνει μία από τους μεγαλύτερους και πλουσιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.
  • Το περιοδικό Rolling Stone αναγνώρισε την άμεση επιτυχία της ως μία από τους “25 κορυφαίες στιγμές πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη όλων των εποχών”, ενώ το μουσικό κανάλι VH1 την κατέταξε στην ενδέκατη θέση με τις “100 κορυφαίες τραγουδίστριες όλων των εποχών”.

Μπρίτνεϊ Σπίαρς σχετικές ειδήσεις: