Διεθνή

Αμπάς: Απειλεί να διακόψει τη συνεργασία με το Ισραήλ

Αμπάς: Απειλεί να διακόψει τη συνεργασία με το Ισραήλ
Τι είπε ο Αμπάς σε ομιλία του στη Γερουσία της Γαλλίας όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Με διακοπή συνεργασίας με το Ισραήλ σε θέματα ασφαλείας προειδοποίησε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, αν συνεχιστεί η ανοικοδόμηση κατοικιών για εποίκους στα παλαιστινιακά εδάφη.

“Αν ο εποικισμός συνεχιστεί, δεν θα έχω άλλη επιλογή, δεν θα είναι δικό μου το λάθος”, είπε ο Αμπάς σε ομιλία του στη Γερουσία της Γαλλίας όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Την Τρίτη ο Αμπάς είχε συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εξέφρασε ανησυχίες για τον ισραηλινό νόμο που νομιμοποιεί αναδρομικά περίπου 4.000 κατοικίες εποίκων, χτισμένες σε ιδιωτικές εκτάσεις Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ δύο οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αίτημα την ακύρωση του νόμου. Η Adalah, μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρέχει νομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους και το Κέντρο Νομικής Βοήθειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ιερουσαλήμ (JLAC) εκπροσωπούν τα παλαιστινιακά τοπικά συμβούλια στα εδάφη της Δυτικής Όχθης όπου έχουν κατασκευαστεί κατοικίες εποίκων.

Ο νόμος που εγκρίθηκε από την Κνεσέτ το βράδυ της Δευτέρας επιτρέπει στο Ισραήλ να προσαρτά, δίνοντας αποζημίωση, παλαιστινιακές ιδιοκτησίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπου οι έποικοι έχουν χτίσει αυθαίρετα σπίτια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments