Μυρτώ Αλικάκη

Μυρτώ Αλικάκη
Η Μυρτώ Αλικάκη είναι Ελληνίδα ηθοποιός γεννημένη στο Παρίσι.

Η Μυρτώ Αλικάκη απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Καρόλου Κουν. Υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Πέτρο Λαγούτη και έχουν αποκτήσει δύο γιούς:

  • Τον Δημήτρη που γεννήθηκε το 2002
  • και τον Γιώργη που γεννήθηκε το 2006.

Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, αλλά έγινε γνωστή για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά Αναστασία. Μπορεί αυτή η σειρά να ήταν η πρώτη της μεγάλη επιτυχία,αλλά η ίδια είχε δηλώσει ότι η προοπτική αυτή της εμφανίστηκε από το πουθενά. “Δεν ψαχνόμουν να παίξω στην τηλεόραση. Έγιναν όλα κάπως ερήμην μου κι εγώ αισθάνθηκα ότι από τη μια μέρα στην άλλη τα πράγματα σοβάρεψαν πολύ κι ότι οι άλλοι έχουν ξαφνικά μια εικόνα για μένα που δεν συμβαδίζει απαραιτήτως με την εικόνα που έχω εγώ για τον εαυτό μου.

Στην ουσία, σαν από ένστικτο, δεν ακολούθησα την πορεία που είχε προδιαγραφτεί και ακολούθησα τη δική μου. Με τα χίλια ζόρια βέβαια, αλλά μπορώ να πω ότι τελικά ακολούθησα έναν δρόμο που ήταν πιο κοντά σε αυτό που ήθελα εγώ”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Έχει παίξει στο θέατρο και στην τηλεόραση, αλλά η ίδια δηλώνει ότι αγαπάει περισσότερο τον κινηματογράφο. Ένα από τα παράπονα της είναι ότι δεν έχει παίξει σε περισσότερες ταινίες. Ο μεγαλύτερος εχθρός της καθημερινότητας της είναι το άγχος να τα προλάβει όλα, όπως έχει πει η ίδια.

Μυρτώ Αλικάκη σχετικές ειδήσεις: