Νίκος Παναγιωτόπουλος

Νίκος Παναγιωτόπουλος
Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είναι Έλληνας δικηγόρος, πολιτικός, βουλευτής, πρώην υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα στις 18 Αυγούστου 1965. Είναι δικηγόρος και παντρεμένος με την νηπιαγωγό Νατάσα Αγγελίδου. Την περίοδο 1992-2000 εργάστηκε στην εταιρεία “Μάρμαρα Καβάλας ΑΕ” στο τμήμα εξαγωγών και μετέπειτα ως Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ.

Διετέλεσε Γραμματέας του νεοσύστατου τότε Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σπουδές:

  • Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών
  • Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania των Η.Π.Α.
  • Παρακολούθησε μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κομπιέν της Γαλλίας, προετοιμάζοντας τη Διπλωματική του Εργασία στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος στην κολύμβηση (1978 – 1979). Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων στην υδατοσφαίριση την περίοδο 1980 – 1981. Το 1994 αποχώρησε από την ενεργό δράση ως αθλητής.

Την περίοδο 1998 – 2000 διετέλεσε εκλεγμένος γραμματέας και ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εξελέγη βουλευτής το 2007, το 2009 και το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία. Στις τις 9 Ιουλίου 2019, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικές ειδήσεις:

ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 27