Ελλάδα

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «Δεν αποκλείονται Χριστούγεννα σε καραντίνα»

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «Δεν αποκλείονται Χριστούγεννα σε καραντίνα»
Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει καθολικό lockdown προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Σε lockdown βρίσκεται από σήμερα η χώρα, μετά τα αυξανόμενα κρούσματα και τους νεκρούς των τελευταίων ημερών. Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ των δημοσίων νοσοκομείων ασθενών με κορωνοϊό, οι οποίες διπλασιάστηκαν σε σχέση με την πρώτη περίοδο της επιδημίας πέρσι την άνοιξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως το τελευταίο 24ωρο έγιναν 295 εισαγωγές ασθενών.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, σήμερα βρίσκονται διασωληνωμένοι 200 ασθενείς, ενώ στο αποκορύφωμα της επιδημίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown, ήταν 100. «Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων. Μιλάμε για ένα διπλασιασμό σε σχέση με εκείνη την εποχή» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στο Open.

Ενώ πρόσθεσε:

«Το σύστημα δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή έχει χωρητικότητα αλλά αν δεν προσέξουμε αυτές οι εφεδρείες αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα θα εξαντληθούν κάποια στιγμή και θα βιώσουμε σκηνές που δεν θα θέλαμε να τις βιώσουμε. Και αυτός είναι ο λόγος της απόφασης για το γενικό αποκλεισμό». Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε ότι ορθώς ελήφθη από την κυβέρνηση η απόφαση για καθολικό lockdown και εκτίμησε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα, θα αποδώσουν. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να κάνουμε γιορτές με καραντίνα».

Δώδεκα θύματα τις τελευταίες ώρες:

Εν τω μεταξύ, αυξάνεται συνεχώς η λίστα των θυμάτων του  στην Ελλάδα. Μόνο τις τελευταίες ώρες, 12 πολίτες έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας του ιού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 732. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • Έναν 90χρονο στο «Ιπποκράτειο» 
  • Έναν 94χρονο στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη
  • Τέσσερις ασθενείς στις . Μια 79χρονη, μια 71χρονη, μια 82χρονη και έναν 72χρονο
  • που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της πόλης.
  • Έναν 70χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη
  • Μια 83χρονη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
  • Έναν 65χρονο από το νοσοκομείο «Αλεξανδρούπολης»
  • Μια 68χρονη από το ΑΧΕΠΑ
  • Έναν 83χρονο που νοσηλευόταν στο »
  • Μια 90χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments