Ντανιέλε Ντε Ρόσι

Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι είναι Ιταλός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος.

Γεννήθηκε στη Ρώμη. Ξεκίνησε την ερασιτεχνική καριέρα του σε ηλικία 14 ετών με την Όστια Μάρε, ομάδα ενός μικρού προαστίου της Ρώμης. Το 2000, σε ηλικία 17 ετών μεταγράφηκε στις ακαδημίες της  Ρόμα και έναν χρόνο μετά (το 2001), υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Από το 2004 είναι ο βασικός μέσος της ομάδας. Με την Ρόμα, έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας, το 2007 και το 2008 και το Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2007.

Έχει ανακηρυχθεί καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής στο ιταλικό πρωτάθλημα το 2006 και ο καλύτερος Ιταλός ποδοσφαιριστής της χρονιάς το 2009. Μετά το τέλος του συμβολαίου του δεν ήθελε να αγωνιστεί σε άλλη Ιταλική ομάδα παρά το έντονο ενδιαφέρον. Τελικά επέλεξε την Μπόκα Τζούνιορς σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση.

Με την Εθνική Ιταλίας

  • Η διεθνής καριέρα του Ντε Ρόσι, ξεκίνησε το 2001 από την ομάδα Νέων της Ιταλίας, στην συνέχεια πέρασε από όλες τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες της χώρας, μέχρι και την ανδρών, με την οποία το 2006, κατέκτησε το Μουντιάλ.
  • Επίσης, ήταν μέλος όλων των μεγάλων διοργανώσεων που έχει πάρει μέρος η χώρα, σε επίπεδο ανδρών Euro 2008, Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2009, Μουντιάλ 2010, Euro 2012, Μουντιάλ 2014 και Euro 2016.

Ντανιέλε Ντε Ρόσι σχετικές ειδήσεις:

  • Ρόμα: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της

    Ρόμα: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της

    Ρόμα: Τα τυπικά απομένουν για να επισημοποιηθεί το deal ανάμεσα σε Τζέιμς Παλότα με τον ενδιαφερόμενο, επίσης Αμερικανό, Νταν Φρίντκιν για την εξαγορά των «τζιαλορόσι».

    Ρόμα: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της
  • Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν τη βλέπουνε τα μάτια…

    Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν τη βλέπουνε τα μάτια…

    Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο blog του στο pagenews.gr μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστή μονάχα έναν τύπο τόσο ρομαντικό όσο τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι...

    Βασίλης Μοιρώτσος
  • Βασίλης Μοιρώτσος
  • Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν τη βλέπουνε τα μάτια…