Όλια Τσίρκοβιτς

Όλια Τσίρκοβιτς
Η 'Ολια Τσίρκοβιτς είναι πρώην μπασκετμπολίστρια που συμμετείχε στη σπείρα Ροζ Πάνθηρες.

Η ‘Ολια Τσίρκοβιτς υπήρξε από τις πιο εντυπωσιακές μπασκετμπολίστριες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα. Η πορεία της στον αθλητισμό όμως δεν ήταν η μόνη της έγνοια, καθώς συμμετείχε στη σπείρα Ροζ Πάνθηρες, η οποία διέπραξε πάνω από 100 ληστείες στην Ελλάδα. Η ‘Ολια, ήρθε στην Ελλάδα τη δεκαετία του ΄90 και αγωνίστηκε στο Παγκράτι. Όταν ακόμα έπαιζε μπάσκετ, ερωτεύτηκε έναν 36χρονο Σέρβο ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος του «κλιμακίου» των Ροζ Πανθήρων που δρούσε στην Ελλάδα. Η Τσίρκοβιτς με τον σύντροφό της και άλλα μέλη της σπείρας, συμμετείχαν σε περίπου 116 ληστείες σε Αθήνα, Ρόδο, Σαντορίνη και Κω και είχαν αποσπάσει τεράστια ποσά. «Αγαπημένοι» τους στόχοι τα κοσμηματοπωλεία!

Οι Ροζ Πάνθηρες από τρεις και μόνο ληστείες σε νησιά και ακριβά τουριστικά θέρετρα, είχαν εξασφαλίσει λεία αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ‘Ολια Τσίρκοβιτς λόγω της εντυπωσιακής της εμφάνισης κατάφερνε να πείθει τους ιδιοκτήτες να της παρουσιάζουν τις πανάκριβες συλλογές τους. Με αυτό τον τρόπο παρακολουθούσε από κοντά τα συστήματα ασφαλείας των καταστημάτων και έδινε τις απαραίτητες πληροφορίες στους συνεργούς της. Με αυτή την τακτική, οι Ροζ Πάνθηρες είχαν αποσπάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από καταστήματα, κυρίως σε νησιά.

Τον Μάρτιο του 2012,  η 43χρονη τότε «αμαζόνα» συνελήφθη μαζί με άλλα τρία μέλη της σπείρας. Η Τσίρκοβιτς αμέσως μόλις προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό ξεκίνησε να σχεδιάζει την απόδρασή της. Στις 15 Ιουλίου 2012 καταφέρνει να αποδράσει. Μερικούς μήνες αργότερα συνελήφθη και οδηγήθηκε ξανά στον Κορυδαλλό. Το 2013 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 ετών. Η ‘Ολια Τσίρκοβιτς έμεινε στη φυλακή για 4 χρόνια, όταν το Εφετείο μείωσε την ποινή της κατά δύο έτη και αποφυλακίστηκε το 2016.

  • Σήμερα η Ολιβέρα Τσίρκοβιτς ή Όλια όπως την αποκαλούν οι φίλοι, έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της.
  • Άφησε πίσω της τις παραβατικές ημέρες και έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή και τη ζωγραφική.
  • Η μυθιστορηματική ζωή της ξετυλίγεται στο πρώτο της βιβλίο που έχει πουλήσει ήδη περισσότερα από 50.000 αντίτυπα στη Σερβία.
  • Ανάλογη πορεία ακολουθεί και το δεύτερο, επίσης αυτοβιογραφικό συγγραφικό εγχείρημα που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες.
  • Παράλληλα η σερβική τηλεόραση γυρίζει ντοκιμαντέρ για την περιπετειώδη διαδρομή της.

Όλια Τσίρκοβιτς σχετικές ειδήσεις: