Παύλος Χαϊκάλης

Παύλος Χαϊκάλης
Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, καθώς και πολιτικός.

Ο Παύλος Χαϊκάλης εζησε τα παιδικά του χρόνια και πήγε σχολείο στην Πάτρα. Έχει εμφανιστεί στην ταινία Safe Sex, όπως και στις τηλεοπτικές σειρές Δύο Ξένοι, Τα κορίτσια του Μπαμπά, Η Πολυκατοικία, Πενήντα-Πενήντα, Βέρα στο δεξί και στο θεατρικό έργο Ψέμα στο ψέμα με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Επίσης, έπαιξε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Οι Συμμαθητές. Στις εκλογές του 1993 ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Πολιτική Άνοιξη.

Κατέβηκε στην εκλογική περιφέρεια Αχαΐας λαμβάνοντας 1.006 σταυρούς προτίμησης, κατατασσόμενος στην πέμπτη θέση ανάμεσα στους 11 υποψηφίους του κόμματός του. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην εκλογική περιφέρεια Αττικής λαμβάνοντας 18.533 σταυρούς προτίμησης, κατατασσόμενος στην πρώτη θέση ανάμεσα στους 15 υποψηφίους του κόμματός του.

  • Στις εκλογές του Ιουνίου 2012 επανεξελέγη βουλευτής, έχοντας τοποθετηθεί στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματός του, πάλι στην περιφέρεια Αττικής.
  • Ανανέωσε τη θητεία του στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
  • Στις 18 Ιουλίου 2015 ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι και τις 27 Αυγούστου 2015, όταν παραιτήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Παύλος Χαϊκάλης σχετικές ειδήσεις: