Super Mario

Super Mario
Το Mario είναι franchise βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία αναπτύσσονται και διανέμονται από την ιαπωνική εταιρία Nintendo, με πρωταγωνιστή έναν Ιταλό υδραυλικό με το ίδιο όνομα.

Η σειρά, επίσης, περιέχει τηλεοπτικές σειρές και μία ταινία. Δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών, Σιγκέρου Μιγιαμότο στην Ιαπωνία , και περιλαμβανόταν στο arcade παιχνίδι Donkey Kong, το οποίο κυκλοφόρησε στις 9 Ιουλίου του 1981. Τα παιχνίδια της σειράς αναπτύχθηκαν από μία πληθώρα developers συμπεριλαμβανομένων των Nintendo, Hudson Soft και AlphaDream.

Τα περισσότερα παιχνίδια Mario κυκλοφόρησαν είτε στις στοές των arcades, είτε στις οικιακές και φορητές κονσόλες της Nintendo, από το Nintendo Entertainment System έως τις σημερινές κονσόλες.Η κύρια σειρά του Mario ονομάζεται Super Mario και περιλαμβάνει παιχνίδια πλατφόρμας.

Σε αυτά, η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτειες του Mario στον φανταστικό κόσμο του Mushroom Kingdom. Τα παιχνίδια συνήθως στηρίζονται στην ικανότητα του χαρακτήρα να κάνει άλματα, πράγμα το οποίο του επιτρέπει να προχωρά στα επίπεδα.

  • Αναλυτές αναφέρουν πως το 2012, το franchise Mario υπολογίστηκε ότι απέσπασε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Έχουν κυκλοφορήσει περισσότερα από 200 παιχνίδια Mario, διαφόρων ειδών.
  • Συμπεριλαμβανομένων των σειρών όπως τα Super Mario, Mario Kart, Mario Party, Mario Tennis και Mario Golf, το franchise Mario έχει πουλήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια κομμάτια, πράγμα που το καθιστά το βιντεοπαιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Super Mario σχετικές ειδήσεις: