Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι γονείς μπορούν να παραμένουν σπίτι με μειωμένο ωράριo ή άδεια

Τάκης Θεοδωρικάκος: Οι γονείς μπορούν να παραμένουν σπίτι με μειωμένο ωράριo ή άδεια
Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για τα μέτρα που θα ισχύσουν σχετικά με τις γονικές άδεις και την εργασία. Μίλησε επίσης για μετακινήσεις προσωπικού από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο Βοήθεια στο Σπίτι.

Στην ενημέρωση για την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στον τομέα της τηλεργασίας αλλά και των εργαζόμενων γονέων που θα χρειαστεί να παραμείνουν σπίτι, καθώς όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστές. Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε ακόμα στους δημοτικούς υπαλλήλους των βρεφονηπιακών σταθμών, λέγοντας ότι θα μετκινηθούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στο οποίο απασχολούνται νοσηλευτές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

«Από την πρώτη ημέρα η κυβέρνηση έθεσαν ως προτεραιότητα τη ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο υπουργό Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Το ελάχιστο ποσοστό τηλεργασίας στις επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι το 50%, χωρίς να αυξάνει το ήδη υπαρκτό όριο, τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο στο Δημόσιο οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε:

  • Λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.
  • Τηλεργασία στον μέγιστο δυνατό βαθμό και σε καμία περίπτωση λιγότερο από το 50%
  • Η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευπαυθείς ομάδες, θα μείνουν σπίτι, είτε με τηλεργασία, είτε με άδεια.
  • Οι γονείς μπορούν να μείνουν σπίτι είτε με ωράριο μειωμένο κατά 25%, είτε με συνεννόηση, είτε με χρήση άδειας, ώστε ο ένας από τους δύο γονείς να είναι σπίτι με τα παιδιά του.
  • Από Δευτέρα ισχύει για όλους και για τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο δημοτικό.

Αντίστοιχα μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία στην υπηρεσία, οφείλουν να συναλλάσσονται με τους πολίτες, με ραντεβού, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Η αυτοδιοικηση οφείλει να συμβάλλει καθοριστικά, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι δημοτικοί και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι κλειστοί από Δευτέρα.

Η παροχή βοήθειας στο σπίτι, μπορεί να αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις δομές που θα παραμείνουν κλειστές τις επόμενες δύο εβδομάδες. Θέλω να καλέσω, όπως είπε ο υπουργός Εωστερικών, τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να βοηθήσουν στους ελέγχους. Τους δίνουμε με νομοθετική παρέμβαση, να αξιοποιήσουν και να χρησιμοποιήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δίνουμε πρόσθετα 60 εκατ. για την ενίσχυση αυτών των δράσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments