Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου
Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου είναι Ελληνίδα πολιτικός και πρώην βουλευτής.

Γεννήθηκε το 1951 στον Πειραιά. Έχει πραγματοποιήσει μεταλυκειακές σπουδές Λογιστικής σε ιδιωτική σχολή. Ασχολείται με το εμπόριο και δραστηριοποιείται στο χώρο του κοσμήματος. Τον Σεπτέμβριο του 2015, είναι η πρώτη φορά που πολιτεύεται με την Ένωση Κεντρώων και εκλέγεται βουλευτής. Στις 10/7/2017, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε εξηγώντας τους λόγους της κίνησής της, επισημαίνει ότι είναι επί δύο χρόνια Bουλευτής της Ε.Κεντρώων και συνεχίζει: «Δυστυχώς, η δίχρονη αυτή πορεία δεν ήταν όπως είχα οραματιστεί, καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου. Ευελπιστώ, ότι η ανεξαρτητοποίησή μου θα μου δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, για να πετύχω ως Ελληνίδα Βουλευτής, όλα όσα οφείλω στον ελληνικό λαό.»

  • Στις 15/1/2018 μετά τη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση με τη θετική της ψήφο κατά τη ψηφοφορία των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, με επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ανακοινώθηκε η προσχώρησή της ως συνεργαζόμενη Βουλευτής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στις 28 Μαΐου 2019, λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη εκλογών, παραιτήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας ανεξάρτητη Βουλεύτρια.

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου σχετικές ειδήσεις: