Τομ Χόλαντ

Τομ Χόλαντ
Ο Τόμας Χόλαντ είναι νεαρός Άγγλος ηθοποιός.

Ο Τομ Χόλλαντ γεννήθηκε στο Kingston upon Thames, του Λονδίνου, από την Nicola “Nikki” Elizabeth η οποία είναι φωτογράφος, και από τον Ντόμινικ Χόλλαντ, κωμικό και συγγραφέα. Οι προπαππούδες του γεννήθηκαν στη Νήσο του Μαν και στην Tipperary της Ιρλανδίας, αντίστοιχα.  Έχει τρεις νεότερους αδελφούς: τα δίδυμα Χάρι και Σαμ (1999) και τον Πάτρικ “Πάντυ” (2004).

Ο Τομ εκπαιδεύτηκε στο Donhead, ένα Ρωμαιοκαθολικό προπαρασκευαστικό σχολείο στο Γουίμπλεντον στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, ακολουθούμενο από το Wimbledon College μέχρι το Δεκέμβριο του 2012. Ο Χόλλαντ δήλωσε ότι ήταν θύμα εκφοβισμού στο σχολείο επειδή ήταν χορευτής. Μετά το Wimbledon College, συνέχισε στο BRIT School for Performing Arts and Technology στο Croydon. Έμαθε για πρώτη φορά γυμναστική κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο Billy Elliot the Musical . Στα τέλη της εφηβείας του, κατά τη διάρκεια μιας σιωπηλής καριέρας του, παρακολούθησε σύντομα την ξυλουργική σχολή στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Θέατρο

Ο Χόλαντ άρχισε να χορεύει σε μια τάξη hip hop στη σχολή χορού Nifty Feet στο Γουίμπλεντον . Το δυναμικό του εντοπίστηκε από τη χορογράφο Lynne Page (συνεργάτης του Peter Darling, χορογράφος του Billy Elliot και Billy Elliot the Musical ), όταν πραγματοποίησε με τη σχολή χορού του ως μέρος του φεστιβάλ χορού Richmond του 2006.

Μετά από οκτώ ακροάσεις και δύο επόμενα χρόνια εκπαίδευσης, στις 28 Ιουνίου 2008, ο Τομ έκανε το ντεμπούτο του στο West End στο Billy Elliot το Μουσικό ως Michael, ο καλύτερος φίλος του Μπίλι. Έδωσε την πρώτη του εμφάνιση στον ρόλο του τίτλου στις 8 Σεπτεμβρίου 2008, λαμβάνοντας θετικές κριτικές.

Το Σεπτέμβριο του 2008, αυτός (μαζί με τον συνθέτη Tanner Pflueger) εμφανίστηκε στο πρόγραμμα ειδήσεων στο κανάλι FIVE και έδωσε την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του. Την επόμενη χρονιά, εμφανίστηκε στην εκπομπή ITV1 The Feel Good Factor .  Στην πρεμιέρα της 31ης Ιανουαρίου, αυτός και ακόμη δύο ηθοποιοί παίζουν επίσης τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Pflueger και ο Layton Williams, πραγματοποίησαν μια έκδοση του “Angry Dance” από τον Billy Elliot the Musical, μετά την οποία ο Holland δέχτηκε συνέντευξη από τον φιλοξενούμενο Myleene Klass . Εκπαιδεύτηκε πέντε Βρετανοί μαθητές για μια χορευτική ρουτίνα που πρωτοεμφανίστηκε για την τελική εκπομπή The Feel Good Factor στις 28 Μαρτίου 2009.

Στις 8 Μαρτίου 2010, για να σηματοδοτήσει την πέμπτη επέτειο του Billy Elliot the Musical, τέσσερις σημερινοί Billy Elliots, συμπεριλαμβανομένου και αυτού, προσκλήθηκαν στην 10 Downing Street για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν . [16]  Ο Τομ επιλέχθηκε ως ηγέτης στην παράσταση της πέμπτης επετείου στις 31 Μαρτίου 2010. [18] Εμφανίστηκε σε τακτική βάση ως Billy στο Billy Elliot the Musical, περιστρέφοντας με τρεις άλλους καλλιτέχνες μέχρι τις 29 Μαΐου 2010, όταν τελείωσε τη λειτουργία του.

Τηλεόραση

  • Το 2015, εμφανίστηκε σε τέσσερα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Wolf Hall του BBC Two , όπως ο Gregory Cromwell, γιος του πρωταγωνιστή Thomas Cromwell που παίζει ο Mark Rylance.
  • Εμφανίστηκε επίσης με την Zendaya στη μάχη του Syn Sync του Paramount Network.
  • Στην εκπομπή, παρουσίασε ένα νούμερο με το τραγούδι ” Umbrella ” της Rihanna.

Πρώτα κέρδισε αναγνώριση για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία καταστροφής The Impossible (2012). Έγινε πασίγνωστος στο καλλιτεχνικό στερέωμα για τον ρόλο του Peter Parker / Spider-Man στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel υπερήρωα ταινίες Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος (2016), Spider-Man: Η επιστροφή στον τόπο του (2017), Εκδικητές: Ο πόλεμος της Αιωνιότητας (2018), Εκδικητές: Η τελευταία πράξη (2019 ) και Spider-Man: μακριά από τον τόπο του (2019). Αναμένεται να είναι ο μπροστάρης της Marvel.

Τομ Χόλαντ σχετικές ειδήσεις:

  • O Tarantino τον Απρίλιο έχει το δικό του κανάλι στη Nova

    O Tarantino τον Απρίλιο έχει το δικό του κανάλι στη Nova

    Με αφορμή την υποψήφια για 10 Όσκαρ ταινία «Κάποτε…στο Χόλυγουντ», του πολυβραβευμένου Quentin Tarantino, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 12 Απριλίου, στις 22:00, από το Novacinema1HD, η Nova έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον μεγάλο Αμερικανό σκηνοθέτη.

    O Tarantino τον Απρίλιο έχει το δικό του κανάλι στη Nova
  • Τομ Χόλαντ: Πως έσωσε τον Spider-Man [vid]

    Τομ Χόλαντ: Πως έσωσε τον Spider-Man [vid]

    Τομ Χόλαντ: Ο Βρετανός ηθοποιός μίλησε στον Τζίμι Κίμελ για το σίριαλ της συμφωνίας της Sony με τη Disney για τις ταινίες Spiderman.

    Τομ Χόλαντ: Πως έσωσε τον Spider-Man [vid]