UEFA ranking

UEFA ranking
UEFA ranking είναι η βαθμολογία που έχει κάθε χώρα, ανάλογα με τη συγκομιδή βαθμών από τους συλλόγους και τις Εθνικές ομάδες στις διοργανώσεις της UEFA.

Το UEFA ranking είναι η βαθμολογία κάθε χώρας στο ποδόσφαιρο. Σε αυτή την βαθμολογία υπολογίζονται οι βαθμοί μου μαζεύει η Εθνική ομάδα, αλλά και οι σύλλογοι που αγωνίζονται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι συντελεστές δημιουργήθηκαν το 1979 και υπολογίζονται από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, η οποία είναι υπεύθυνη για το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Οι συντελεστές, οι οποίοι είναι όμοιοι στις διοργανώσεις ανδρών και γυναικών, χωρίζονται σε διεθνές επίπεδο σε τρία επίπεδα.

 • Στο συντελεστή εθνικών ομάδων

Σε αυτή την περίπτωση αφορά τους βαθμούς που έχουν συλλέξει οι Εθνικές ομάδες. Ανάλογα με την βαθμολογία κατατάσσονται σε γκρουπ δυναμικότητας σε προκριματικά και τελικά μεγάλων διοργανώσεων.

 • Συντελεστής χώρας

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν οι βαθμοί που μαζεύουν οι σύλλογοι μιας χώρας. Είναι πολύ σημαντικό η κάθε χώρα να μαζεύει όσους περισσότερους μπορεί. Η θέση που έχει κάθε χώρα προσδιορίζει από ποια φάση θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Champions League ή το Eurpa League.

 • Προσωπικός συντελεστής συλλόγου

Αυτοί οι βαθμοί μπαίνουν στο προσωπικό σακούλι κάθε ομάδας. Με λίγα λόγια δεν μπορεί μια ομάδα να παίξει πιο αργά μόνο με τους βαθμούς της χώρας της. Οι προσωπικοί βαθμοί μπορούν να την κατατάξουν στους ισχυρούς ενός προκριματικού γύρου με αποτέλεσμα να έχει καλύτερες κληρώσεις.

UEFA ranking σχετικές ειδήσεις:

 • UEFA ranking: Στη 17η θέση η Ελλάδα – Ξεπέρασε την Σκωτία η Κύπρος

  UEFA ranking: Στη 17η θέση η Ελλάδα – Ξεπέρασε την Σκωτία η Κύπρος

  UEFA ranking: Μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους "32" του Europa League η Ελλάδα έχει ζωντανές ελπίδες για την 15η θέση. Άλμα η Κύπρος μετά τη νίκη του ΑΠΟΕΛ.

  UEFA ranking: Στη 17η θέση η Ελλάδα – Ξεπέρασε την Σκωτία η Κύπρος
 • UEFA Ranking: Παρέμεινε 17η η Ελλάδα

  UEFA Ranking: Παρέμεινε 17η η Ελλάδα

  UEFA Ranking: Ο Ολυμπιακός έχασε, αλλά γνώρισαν την ήττα τόσο ο Ερυθρός Αστέρας, όσο και η Nτιναμό και η Ελλάδα παρέμεινε στην 17η θέση της βαθμολογίας.

  UEFA Ranking: Παρέμεινε 17η η Ελλάδα
 • UEFA Ranking: H Κύπρος πέρασε την Ελλάδα

  UEFA Ranking: H Κύπρος πέρασε την Ελλάδα

  UEFA Ranking: Η νίκη του ΑΠΟΕΛ στο Europa League έφερε την Κύπρο πάνω από την Ελλάδα στην 15η θέση της κατάταξης.

  UEFA Ranking: H Κύπρος πέρασε την Ελλάδα