UEFA ranking

UEFA ranking
UEFA ranking είναι η βαθμολογία που έχει κάθε χώρα, ανάλογα με τη συγκομιδή βαθμών από τους συλλόγους και τις Εθνικές ομάδες στις διοργανώσεις της UEFA.

Το UEFA ranking είναι η βαθμολογία κάθε χώρας στο ποδόσφαιρο. Σε αυτή την βαθμολογία υπολογίζονται οι βαθμοί μου μαζεύει η Εθνική ομάδα, αλλά και οι σύλλογοι που αγωνίζονται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι συντελεστές δημιουργήθηκαν το 1979 και υπολογίζονται από την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, η οποία είναι υπεύθυνη για το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.

Οι συντελεστές, οι οποίοι είναι όμοιοι στις διοργανώσεις ανδρών και γυναικών, χωρίζονται σε διεθνές επίπεδο σε τρία επίπεδα.

  • Στο συντελεστή εθνικών ομάδων

Σε αυτή την περίπτωση αφορά τους βαθμούς που έχουν συλλέξει οι Εθνικές ομάδες. Ανάλογα με την βαθμολογία κατατάσσονται σε γκρουπ δυναμικότητας σε προκριματικά και τελικά μεγάλων διοργανώσεων.

  • Συντελεστής χώρας

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν οι βαθμοί που μαζεύουν οι σύλλογοι μιας χώρας. Είναι πολύ σημαντικό η κάθε χώρα να μαζεύει όσους περισσότερους μπορεί. Η θέση που έχει κάθε χώρα προσδιορίζει από ποια φάση θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Champions League ή το Eurpa League.

  • Προσωπικός συντελεστής συλλόγου

Αυτοί οι βαθμοί μπαίνουν στο προσωπικό σακούλι κάθε ομάδας. Με λίγα λόγια δεν μπορεί μια ομάδα να παίξει πιο αργά μόνο με τους βαθμούς της χώρας της. Οι προσωπικοί βαθμοί μπορούν να την κατατάξουν στους ισχυρούς ενός προκριματικού γύρου με αποτέλεσμα να έχει καλύτερες κληρώσεις.

UEFA ranking σχετικές ειδήσεις:

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι