Βουλή: Φέρνουν στο… πόδι τον εφαρμοστικό με βασικές εκκρεμότητες | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Σεπτεμβρίου 2016, 06:57

Άρον άρον φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή το νέο εφαρμοστικό με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, που συνδέονται με την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Το EuroWorking Group συνεδριάζει στις 29 του μήνα και με βάση το χρονοδιάγραμμα όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 27, δυο ημέρες νωρίτερα.

Τελευταίος- Θεού θέλοντος- σταθμός για την εκταμίευση της δόσης θα είναι το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Ωστόσο, δεν λείπουν και τα «αγκάθια» από τη λίστα με τα προαπαιτούμενα, με πρώτα και καλύτερα, αυτά της στελέχωσης του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου αλλά και της αγοράς ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται θεσμοί και Αθήνα συζητούν το ενδεχόμενο καταβολής της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ σε δύο υποδόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο αυτό εξετάζεται, καθώς παραμένει το ενδεχόμενο κάποια από τα προαπαιτούμενα να μην κλείσουν εγκαίρως, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί.


Mεταξύ άλλων, στο ν/σ αναμένεται να συμπεριληφθούν:


-Οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό με την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, η κατάργηση των εκπτώσεων στις εισφορές του κλάδου υγείας αλλά και των εκπτώσεων που αφορούν την αναγνώριση πλασματικών ετών.


-Οι νομοθετικές αλλαγές για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.


-Η μεταφορά των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ στόχος είναι στο νομοσχέδιο να ενσωματωθούν οι διατάξεις για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και για την οικειοθελή αποκάλυψη των εισοδημάτων.

TAGS: