ΕΛΠΕ: Αναλαμβάνουν τις έρευνες υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Δεκεμβρίου 2016, 12:31

Τα ΕΛΠΕ αναλαμβάνουν τις έρευνες για την παραγωγή υδρογονανθράκων περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση, στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακήρυξε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ως «επιλεγέντα αιτούντα» για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην υπό παραχώρηση περιοχή 10, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αντιστοίχων ανακηρύξεων της ΕΛΠΕ στις χερσαίες περιοχές ‘Αρτας – Πρέβεζας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς και της περιοχής 2, δυτικά της Κέρκυρας, σε κοινό επιχειρηματικό σχήμα με τις Total και Edison.

Όπως τονίζουν στη σχετική τους ανακοίνωση τα ΕΛΠΕ, είναι πλέον σαφές ότι σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες επιτυχώς έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο, υλοποιείται το δηλωμένο ενδιαφέρον του ομίλου για την ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων της χώρας μας.

Σε δήλωση του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γρηγόρης Στεργιούλης, σημειώνει πως: «Για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον ελλαδικό χώρο και το εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τους, η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποτελεί φυσική επιλογή. Είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους. Είμαστε απολύτως πεισμένοι ότι αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα, τόσο για τον όμιλο όσο και για την Ελλάδα».

TAGS: