Πολιτική

Άδωνις: Ο Βελόπουλος εμπορεύεται τον Χριστιανισμό [vid]

Άδωνις: Ο Βελόπουλος εμπορεύεται τον Χριστιανισμό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Δεν του αναγνωρίζω κανένα Χριστιανόμετρο

Στην αλαζονεία και την υποκρισία που επιδεικνύει ο Κυριάκος Βελόπουλος επέμεινε ιδιαίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο υπουργός Υγείας κατακεραύνωσε τις πρόσφατες παρεμβάσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που κινήθηκε αποτελεσματικά εναντίον νεοναζιστικών μορφωμάτων και προσώπων, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στις εκλογές της 9 ης Ιουνίου η Ελλάδα θα πρέπει να κρατήσει κλειστή την πόρτα στις δυνάμεις της αστάθειας και της αποσταθεροποίησης.

«Αλαζόνας και υποκριτής ο Βελόπουλος»

Ακριβέστερα, ερωτηθείς για τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «ο κ. Βελόπουλος έχει αρχίσει να παθαίνει τη ζημιά αυτού που ανεβαίνει. Έχει αλαζονεία και υποκρισία μέσα του. Και αυτή η αλαζονεία και αυτή η υποκρισία ήρθαν στην επιφάνεια μόλις είδε τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να φαίνονται αυξημένα. Ο Βελόπουλος είπε κάτι το ανεπίτρεπτο, θεωρεί τον εαυτό του Μητροπολίτη. Του απάντησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, του απάντησε και ο Μακαριώτατος. Και πλέον, με ανάρτησή του, σχεδόν καταφέρεται εναντίον του Αρχιεπισκόπου. Πουλάει Χριστιανισμό. Εμπορεύεται την Ορθόδοξη πίστη και λατρεία. Οι ναοί είναι ανοιχτοί σε όλους. Οι ναοί ανοίγουν τις πόρτες τους ακόμα και σε όσους δεν είναι πιστοί. Ο Βελόπουλος δεν έχει επαφή με την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό. Έκανε κάποια αναδίπλωση, φαίνεται ότι έχει αποκτήσει κάποια αίσθηση της ανεπίτρεπτης προτροπής, στην οποία προέβη».

«Επίσης», συνέχισε ο Άδωνις, «τον έχω καλέσει να μας πει αν ο Γραμμένος έβρισε τη μητέρα του Φλώρου με χυδαίο τρόπο. Η μάνα είναι ιερό πρόσωπο. Θεωρώ πολύ βαρύ το να βρίσει τη μητέρα. Ο Βελόπουλος λέει πως ο Φλώρος δεν έβρισε ποτέ τη μητέρα του Γραμμένου και κάλυψε πλήρως το βουλευτή του. Γιατί όμως ο Φλώρος χτύπησε τον Γραμμένο; Και ο Βελόπουλος δεν λέει ότι θα διερευνήσει το περιστατικό. Αν ο Βελόπουλος ήταν πραγματικός Χριστιανός, θα είχε ενοχληθεί σφόδρα από τη χυδαία καθύβριση της μητέρας. Δεν διαγράφει τον Γραμμένο γιατί δεν θέλει να έχει πολιτικό κόστος. Όποιος δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του για την οικογένεια, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και για τη μητέρα. Το έχει παρακάνει με την αλαζονεία του. Αυτό όμως τελείωσε και ασχολούμαι προσωπικά μαζί του. Δεν βάζω χριστιανόμετρο. Δεν κρίνω κανέναν. Ωστόσο, κρίνω δημόσιες πράξεις, όπως την προτροπή εναντίον όσων βουλευτών υπερψήφισαν το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Ο πρόεδρος ενός δήθεν χριστιανικού και πατριωτικού κόμματος κλείνει τα μάτια και τα αυτιά μπροστά σε βουλευτή του που έβρισε τη μάνα ενός άλλου βουλευτή. Πρόκειται για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και πρέπει να ληφθούν μέτρα και για τον Γραμμένο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Από παιδί πηγαίνω στην Εκκλησία. Ήμουν παπαδάκι από μικρός. Δεν θα πάρω άδεια από τον Βελόπουλο για να πάω στην Εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα».

«Η ΝΔ είναι η παράταξη που κίνησε τις διαδικασίες κατά της Χρυσής Αυγής και του Κασσιδιάρη»

Αναφερόμενος, σε ένα δεύτερο χρόνο, στις πρόσφατες ανακατατάξεις στο χώρο της Άκρας Δεξιάς, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε στους συνομιλητές του πως «η ΝΔ είναι η παράταξη που κίνησε τις διαδικασίες εναντίον της Χρυσής Αυγής και εμπόδισε τη συμμετοχή του Κασσιδιάρη  στις εκλογές. Η έννοια του πατριωτισμού δεν πρέπει να λερώνεται με τις ιδέες του φασισμού και του ναζισμού».

«Έχω αναλάβει τη Δυτική Μακεδονία. Είναι ένας χώρος που αγαπώ και ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα μου. Θα πω στους κατοίκους πως είναι επικίνδυνο να υπερψηφιστούν ακροδεξιοί υποψήφιοι και συνδυασμού. Δεν θα φεισθώ χρόνου και κόπου για τη διάδοση των ιδεών της ΝΔ, απέναντι στις σειρήνες της ακροδεξιάς.

Και θυμίζω πως ο Μπελέρης εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική εθνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου. Ο Μπελέρης είναι στη φυλακή, γιατί υπερασπίζεται τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών. Μεγάλη είναι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχουμε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο και είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις σταυροί δεν μου φτάνουν.

«Στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα δεν πρέπει να επιστρέψει στην αστάθεια»

Κληθείς να τοποθετηθεί για τον πήχη του 33% που έθεσε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ά. Γεωργιάδης επισήμανε πως «οι εκλογές γίνονται σε συνθήκες έντονης σύγκρουσης. Όμως, σε μεγάλο βαθμό, η πολιτική σταθερότητα κρίνεται στις 9 Ιουνίου. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, η αντιπολίτευση θα ζητάει συνεχώς εκλογές και οι μεταρρυθμίσεις μας θα υπονομευθούν. Θα έχουμε μια αντιπολίτευση χωρίς όρια. Και ανεύθυνη αντιπολίτευση είναι αυτά που ζητεί, λόγου χάριν, ο Κασσελάκης για τη δημόσια υγεία. Η Ελλάδα έχει υποστεί ζημία από αυτές τις τακτικές. Στις 9 Ιουνίου, δεν πρέπει να επιστρέψουμε στις εποχές του προγράμματος Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments