Οικονομία

FΤ: Οι ΥΠΟΙΚ έσβησαν φράση για μέτρα-κόλαφο στο προσχέδιο του Eurogroup

FΤ: Οι ΥΠΟΙΚ έσβησαν φράση για μέτρα-κόλαφο στο προσχέδιο του Eurogroup
Θα ήταν μη ρεαλιστικό να ζητηθεί από την Αθήνα να λάβει μέτρα και νέων περικοπών στις συντάξεις και αφορολόγητου σε εντυπωσιακά χαμηλά όρια, είπαν οι ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ευρώπη και ΔΝΤ παραμένουν στα… “μαχαίρια” για το ελληνικό ζήτημα, γράφουν την επομένη του Eurogroup στις Βρυξέλλες οι FT, τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ολοκληρώθηκαν, δίχως να καλυφθεί το μεταξύ τους χάσμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΔΝΤ επιμένει ότι χρειάζονται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα προκειμένου να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%, όπως προβλέπουν οι στόχοι του προγράμματος. Το Ταμείο έχει προτρέψει επανειλημμένως την ευρωζώνη να χαμηλώσει τον στόχο στο 1,5% και να προσφέρει στην Ελλάδα επιπλέον ελάφρυνση χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σημάδι της έριδος που επικρατεί μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, αποτελεί το γεγονός ότι από το προσχέδιο της χθεσινής ανακοίνωσης του Eurogroup αφαιρέθηκε μία πρόταση, η οποία έλεγε ότι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα μελετήσουν τα είδη των φορολογικών και ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων, που αναφέρει το ΔΝΤ (σ.σ. μείωση ακόμη και των υφιστάμενων συντάξεων αλλά και του αφορολογήτου στα 5.000-6000 ευρώ). Οι ΥΠΟΙΚ αντέδρασαν, λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα ήταν μη ρεαλιστικό να ζητηθεί από την Αθήνα να λάβει τέτοια μέτρα. 

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν να δημιουργήσουν “αυξημένη αβεβαιότητα” γύρω από το πρόγραμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments