Διεθνή

Νέα κόντρα Ερντογάν – Γερμανίας για ένα διαβατήριο

Νέα κόντρα Ερντογάν – Γερμανίας για ένα διαβατήριο
Αφορμή στάθηκε η προσωρινή κράτηση της Aysenur Bahcekapili, αντιπρόεδρου του τουρκικού Κοινοβουλίου, από την αστυνομία του αεροδρομίου της Κολωνίας τη Δευτέρα, επειδή υπήρχε ένα "πρόβλημα" με τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Στα κάγκελα είναι ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Γερμανία.

Αφορμή στάθηκε η προσωρινή κράτηση της Aysenur Bahcekapili, αντιπρόεδρου του τουρκικού Κοινοβουλίου, από την αστυνομία του αεροδρομίου της Κολωνίας τη Δευτέρα, επειδή υπήρχε ένα “πρόβλημα” με τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Μάλιστα, επ αυτού, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάλεσε για εξηγήσεις τον Γερμανό Πρέσβη στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν από την πλευρά του αναφέρθηκε στο περιστατικό σε ομιλία του σήμερα και απείλησε με αντίποινα!

“Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζετε την αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει με τις ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα” είπε -μεταξύ άλλων- ο οργισμένος Τούρκος Πρόεδρος.

“Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες”, τόνισε.

Σημειώνεται ότι η τσάντα της αντιπροέδρου του τουρκικού Κοινοβουλίου εκλάπη, με αποτέλεσμα να χάσει το διαβατήριο της και από το αρμόδιο προξενείο της χορηγήθηκε ένα προσωρινό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments