Αθλητισμός

Νίκη με Θέλτα για να μείνει ισχυρός!

Νίκη με Θέλτα για να μείνει ισχυρός!
Ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να δει ως αδιάφορο το ματς με τη Θέλτα, καθώς το αποψινό αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει το ευρωπαϊκό του μέλλον.

​Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να παίζει σήμερα (22:05) την πρόκρισή του για τους «32» του Europa League απέναντι στην Θέλτα, όμως οι βαθμοί που δεν ήρθαν σε Βίγκο και Λιέγη έβαλαν από νωρίς τους «πράσινους» με την πλάτη στον τοίχο.Σε αυτά τα δύο εκτός έδρας ματς ο Παναθηναϊκός -βάσει της εικόνας του- ίσως να είχε πάρει και δύο νίκες! Ακόμη όμως και με τον ένα βαθμό από το ματς στο Βέλγιο, υπήρχε η δυνατότητα με νίκη στον «τελικό» με την Σταντάρ στη Λεωφόρο να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης.

Εκεί, οι «πράσινοι» έχασαν με κάτω τα χέρια (0-3) και έτσι έψαχναν το θαύμα με δικές του νίκες και συνδυασμό αποτελεσμάτων στα δύο τελευταία ματς του ομίλου. Η ήττα ωστόσο στο Άμστερνταμ με 2-0 από τον Άγιαξ έβαλε τέλος στις μαθηματικές ελπίδες του τριφυλλιού…

Αδιάφορο; Όχι!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μόνο ως αδιάφορο δεν θα πρέπει να δει το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς αυτό μπορεί να κρίνει το ευρωπαϊκό της μέλλον.

Αρχικά οι «πράσινοι» αν χάσουν από την Θέλτα θα τερματίσουν στον όμιλο με μόλις ένα βαθμό, κάτι που θα συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Παράλληλα, ακόμη και με ισοπαλία ο Παναθηναϊκός θα φτάσει τα 13 ματς δίχως νίκη στους ομίλους του Europa League, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ!

Και μπορεί αυτά να έχουν να αφορούν μόνο το πρεστίζ του συλλόγου, όμως υπάρχει και η ουσία. Ποια είναι αυτή; Να μπορέσει το τριφύλλι να είναι ισχυρό στις κληρώσεις της νέας σεζόν (σ.σ. στα προκριματικά και στη φάση των play offs του Europa League).

Με μόλις 1.880 βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει φέτος οι «πράσινοι» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 129η θέση του ranking της UEFA με 13.800 πόντους, κάνοντας πτώση έξι θέσεων. Αν έρθει η νίκη επί των Ισπανών, τότε ο Παναθηναϊκός θα προσθέσει άλλους 2.000 πόντους και η συγκομιδή της 5ετίας θα φτάσει στους 15.800 βαθμούς, ενώ μέχρι το φινάλε της σεζόν μπορεί να μαζευτούν μερικοί ακόμη -ελάχιστοι βαθμοί*- ανάλογα και με το τι θα κάνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Αυτό θα ανεβάσει, ίσως προσωρινά, τον Παναθηναϊκό στην 119η θέση προσπερνώντας και τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να βρίσκονται στην 122η θέση με 15.300 βαιμούς.

Ανάλογα, λοιπόν, με το ποιες ομάδες θα περάσουν τη νέα σεζόν (2017-18) στα Κύπελλα Ευρώπης μπορεί και το τριφύλλι να μπει στους ισχυρούς των κληρώσεων του Europa League, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αντιμετωπίσει «δυνατά» ονόματα προκειμένου να προκριθεί ξανά στους ομίλους.

*Εκτός από τους βαθμούς που μαζεύει η κάθε ομάδα από τα δικά της παιχνίδια, υπάρχει και ο συντελεστής που παίρνουν όλες οι ελληνικές ομάδες ανάλογα με τους συνολικούς βαθμούς που θα μαζέψουν οι εκπρόσωποι της χώρα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει για τη συγκεκριμένη βαθμολογία (σ.σ. δεν αφορά το ranking των χωρών) 880 βαθμούς.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments