Πολιτική

Αιχμές Φίλη για το σόου στο Καστελόριζο

Αιχμές Φίλη για το σόου στο Καστελόριζο
Έμμεση επίθεση του πρώην υπουργού Παιδείας προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Εκτενή αναφορά στο Κυπριακό έκανε ο Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό που ψηφίζεται το Σάββατο. 

“Έχουν ξαναρχίσει οι συνομιλίες στο Κυπριακό. Οι συνομιλίες αυτές δεν είναι δυνατό να πάνε μαζί με το Καστελόριζο και εννοώ την πρόσφατη εμπειρία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο νησί, μαζί με μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, “είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει ένα πλαίσιο για το καλύτερο χωρίς βιασύνη και χωρίς παλινδρόμηση σε εθνικιστικά στερεότυπα”.

Αφού σημείωσε ότι στην Κύπρο το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ συνεργάζονται να βρουν λύση, πρόσθεσε: “Στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεννόηση προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό της Κύπρου, δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης;”.

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε εμμέσως και στην παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου λίγο πριν τον ανασχηματισμό θέτοντας ζήτημα της Δημοκρατίας και ρωτώντας: “Είναι δυνατόν να αφήσουμε στο απυρόβλητο αυτής της δύσκολης μάχης εξουσίες οι οποίες ευθύνονται και αυτές για τη σημερινή κρίση όπως είναι η εκκλησιαστική εξουσία; Είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε και να αφήνουμε όσο αφήνουμε με διάφορες συμβολικού τύπου κινήσεις -και ελπίζω να μην είναι και ουσιαστικές κινήσεις στο μέλλον- να αφήνουμε τη δυνατότητα σε εκκλησιαστικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία;” κατέληξε ο βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments