Το FBI κατηγορεί τη Ρωσία για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Δεκεμβρίου 2016, 09:03

Το FBI δημοσίευσε την Πέμπτη αναλυτικά στοιχεία που σύμφωνα με τους ίδιους τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στοιχειοθετούν την παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. 

Πρόκειται για την πιο λεπτομερή δημοσιοποίηση στοιχείων που περιλαμβάνει δείγματα κακόβουλης γλώσσας προγραμματισμού υπολογιστών. Σύμφωνα με το FBI, τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων.


Όπως υποστηρίζει συγκεκριμένα το FBI, η δράση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών άρχισε στα μέσα του 2015 όταν με ηλεκτρονικό μήνυμα στάλθηκε κακόβουλος σύνδεσμος ηλεκτρονικής διεύθυνσης σε περισσότερους από 1.000 αποδέκτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το FBI στην 13σέλιδη αναφορά του, μεταξύ αυτών, ήταν υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.


Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το γραφείο του διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DNI) έχουν υποστηρίξει ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από τις ηλεκτρονικές υποκλοπές του Οκτωβρίου, η αναφορά αυτή αποτελεί την πρώτη λεπτομερή τεχνική ανάλυση που δημοσιοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω της πρώτης επίσημης ανακοίνωσης του FBI.


Από την πλευρά της, η Ρωσία εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση.


Η δημοσιοποίηση της αναφοράς του FBI έγινε χθες, την ίδια ημέρα που ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων και η απέλαση 35 διπλωματών από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον.


Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις εκφράζοντας την ετοιμότητά του για την εφαρμογή «ανάλογων» αντιμέτρων.

TAGS: