Σπίρτζης: Το 2019 σε δοκιμαστική λειτουργία η κεντρική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Απριλίου 2017, 12:21 5 Απριλίου 2017, 12:21

To 2019 θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία της κεντρικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης, όπως προανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Το 2019 πρόκειται να τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία τόσο η κεντρική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, όσο και η επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ η ‘Αττικό Μετρό’ έχει πάρει εντολή προκειμένου να ωριμάσει και το έργο της επέκτασης κυρίως προς τις δυτικές συνοικίες αλλά και τη σύνδεση προς αεροδρόμιο». Τα παραπάνω επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με την ευκαιρία της άφιξης και του δεύτερου μετροπόντικα στον σταθμό Ανάληψης, η οποία ολοκληρώνει, με καθυστέρηση έξι ετών, τη διάνοιξη και των δύο σηράγγων του έργου.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι αύριο ξεκινά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του μετρό στην Αθήνα, «ένα επίσης μεγάλο έργο αξίας 1,5 δισ. ευρώ».

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει η ανεύρεση αρχαιότητων στα εργοτάξια του μετρό, ανέφερε: «Όταν έχουμε τέτοιου είδους έργα, ο γνώμονας δεν είναι μόνο να ολοκληρώνονται στην ώρα τους, αλλά και να προστατεύεται η πολιτιστική μας κληρονοιμιά. Να προστατευτούν, να αναδειχθούν και να αποτελέσουν τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη για πάρα πολλές δεκαετίες οι αρχαιότητες».

Ετικέτες: