Αθλητισμός

Τα δύο “10αρια” τον βελτιώνουν

Τα δύο “10αρια” τον βελτιώνουν
Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη και τον Μάρκο Μάριν, τους οποίους έβαλε μαζί στο «κόλπο» ο Τάκης Λεμονής.

​Το έκανε το καθήκον του ο Ολυμπιακός στην Κέρκυρα, ξεπέρασε πολύ πιο εύκολα από το τελικό 0-2 το «μπλόκο» και πλέον πάει στη Λιβαδειά για τη πρώτη φιέστα. Το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι Πειραιώτες στο Νησί των Φαιάκων ήταν σε μεγαλύτερη διάρκεια καλύτερο από αυτό στην «πρώτη» του Τάκη Λεμονή στον πάγκο απέναντι στον Πλατανιά.

Σε μια δύσκολη έδρα όπως ΑΕΚ και ΠΑΟ έχουν αφήσει βαθμούς, μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου ο Ολυμπιακός είχε δύο νίκες μακριά από το «σπίτι» του μέσα στο 2017 και πέρασε καιρός από τότε που είχε δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, το «τρίποντο» που πήρε δείχνει σημάδια σημαντικής ανάκαμψης. 

Σε δείγμα πλέον δύο αγώνων με τον Λεμονή στον πάγκο αλλά και με τους Φορτούνη, Μάριν μαζί στο βασικό σχήμα μπορούμε να μιλήσουμε για πρώτα συμπεράσματα. Όχι απόλυτα βεβαίως καθώς το δείγμα είναι μικρό, αλλά δύο 90λεπτα απέναντι σε ομάδες που ξέρουν να παίζουν καλά και κλειστά και στην κόντρα είναι σημαντικά για μια πρώτη κουβέντα. 

Τα σπουδαιότερα βεβαίως έρχονται, και δεν είναι τόσο στη Λιβαδειά όσο κυρίως στον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ στο Καραισκάκη. 

Το βασικό πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού στα περισσότερα παιχνίδια ήταν η αδυναμία του να «σπάσει» κλειστές άμυνες. Στα τελευταία δε ματς, όπου ήρθαν οι απανωτές ήττες στο πρωτάθλημα έδειχνε σοβαρή αδυναμία στην δημιουργία των φάσεων και στο σκοράρισμα. 

Ο Λεμονής που μπορεί να μην είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, αλλά είναι και προπονητής κανονικός και άριστος γνώστης της Ολυμπιακής λογικής με το να βάλει μαζί στο «κόλπο» Φορτούνη και Μάριν «κέρδισε» γρήγορα πολλά. Στα εύκολα ορατά, κέρδισε τα τρία από τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στα ματς με Πλατανιά και Κέρκυρα. Δύο ο Μάριν, ένα ο Φορτούνης. 

Κέρδισε όμως κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας και στην δημιουργικότητα. Η παρουσία δύο «δεκαριών» στο παιχνίδι του, έστω και αν ο Γερμανός ξεκινάει από τα άκρα αλλά με το ελεύθερο να κινείται και προς τον άξονα προσφέρει καλύτερη κατοχή και περισσότερες εμπνεύσεις στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και αυτό γρήγορα μετατράπηκε σε ουσία στο παιχνίδι της ομάδας στα πρώτα δύο ματς. Μπορεί βεβαίως η παρουσία και του Φορτούνη και του Μάριν στο βασικό σχήμα να «αδυνατίζει» το ανασταλτικό κομμάτι καθώς δεν είναι και οι καλύτεροι στο να μαρκάρουν όμως για αυτό ο Έλληνας τεχνικός επιμένει στα δύο ματς που έχουν γίνει να παίζει ουσιαστικά με δύο αμυντικά χαφ, Ρομαό και Καμπιάσο για να ισορροπεί την κατάσταση. 

Σε συνδυασμό με το γενικότερο «σουλούπωμα» της ομάδας το πρώτο διάστημα Λεμονή στον Ολυμπιακό έφερε αυτά ακριβώς που έπρεπε να φέρει. Και την Κυριακή καλείται να φέρει και το πρωτάθλημα και με τη «βούλα» ώστε να πάνε όλοι προσηλωμένοι και με φουλ ψυχολογία για την πρώτη «μάχη» με τη ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Το φετινό πρωτάθλημα άλλωστε είναι με διαφορά το πιο «τρελό» στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και ένα από τα πιο γλυκά, για ευνόητους λόγους. Αυτό που οφείλει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να συνεχίσει να βελτιώνεται, όσο είναι δυνατόν τέτοια περίοδο, και να συνεχίζει να κερδίζει.

Το Κύπελλο μπορεί να μην είναι ποτέ για τον Ολυμπιακό πρώτος στόχος, ούτε καν δεύτερος καλά-καλά, όμως το φετινό final-four έχει την δική του αξία. Και θα είναι ιδανικό να το προσθέσει ως «κερασάκι στην τούρτα».

Δεν θα είναι όμως σίγουρα εύκολα. Μέχρι την ΑΕΚ όμως και τον πρώτο αγώνα στο «Καραισκάκη» υπάρχει πρώτα η «στάση» στη Λιβαδειά για μια ακόμη κούπα «ερυθρόλευκη».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments