Οικονομία

Αγωνία για το Eurogroup – Με κλειστά χαρτιά η συνάντηση Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ

Αγωνία για το Eurogroup – Με κλειστά χαρτιά η συνάντηση Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ
Παρατείνεται η αγωνία για την Αθήνα, αναφορικά με το Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα. Αναμένεται νύχτα έντονων διαβουλεύσεων ενόψει της συνεδρίασης.

Η συνάντηση του Βόλφκαγκ Σόιμπλε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο ολοκληρώθηκε χωρίς όμως να γίνει γνωστό τι συζήτησαν για τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ο επικεφαλής του Eurogroup συναντήθηκαν στο Βερολίνο και εν συνεχεία ταξίδεψαν για την Μάλτα, όπου και θα διεξαχθεί η αυριανή, κρίσιμη, συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι δύο άνδρες θεωρείται βέβαιο ότι συζήτησαν την πρόταση των θεσμών προς την Αθήνα, την οποία και θα παρουσιάσουν στην ελληνική αντιπροσωπεία την Παρασκευή. Ορισμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι το κλίμα στη συνάντηση Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ ήταν θετικό χωρίς όμως να προσδιορίζεται πού εδράζεται αυτή η εκτίμηση.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται νύχτα έντονων διαβουλεύσεων ενόψει της συνεδρίασης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έχει φτάσει από τις 20:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδος στη Βαλέτα, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη το κλίμα που θα συναντήσει στο Eurogoup μετά και την συνάντηση Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments