Οικονομία

Handelsblatt: Ανακούφιση για τη συμφωνία στο Eurogroup

Handelsblatt: Ανακούφιση για τη συμφωνία στο Eurogroup
Η Handelsblatt σημειώνει ότι έγινε το πρώτο απαιτούμενο βήμα, αλλά ακόμα χρειάζονται πολλά, καθώς συνεχίζει να υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Την ανακούφισή τους για την συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Θεσμούς εκφράζουν Γερμανικά ΜΜΕ σχετικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup της Παρασκευής.

Όπως επισημαίνει η Handelsblatt, έκδηλη ήταν η ανακούφιση στα πρόσωπα των συμμετεχόντων στο Eurogroup της Μάλτας για την ευτυχή έκβαση της συνόδου. “Βέβαια, πρόκειται για ένα πρώτο βήμα, επειδή ανάμεσα στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ συνεχίζει να επικρατεί βαθιά διαφωνία”, τονίζει η εφημερίδα.

Ωστόσο «η συμφωνία της Παρασκευής θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό μετά από καυγάδες μηνών για τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις» σημειώνει ο σχολιαστής της.

«Διαμάχες σημειώθηκαν και ανάμεσα στους δανειστές με το ΔΝΤ να ζητά πιο δραστικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό. Η ατέρμονη διελκυστίνδα έριξε την Ελλάδα σε νέα φάση αβεβαιότητας, κάτι που επιβάρυνε το τραπεζικό της τομέα…αλλά ευτυχώς μπήκε τέλος, γιατί όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κανείς δεν έχει συμφέρον από την αναζωπύρωση μιας νέας ελληνικής κρίσης», επισημαίνεται στο άρθρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments