Οικονομία

Καταλήγουν σε οριστική συμφωνία

Καταλήγουν σε οριστική συμφωνία
Συνεχίζονται από σήμερα το πρωί οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Παραμένει ένα ανοιχτό θέμα στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ σήμερα το πρωί θα εξεταστούν τα θέματα της αγοράς προϊόντων.

Ένα βήμα από την οριστική συμφωνία βρίσκονται πλέον κυβέρνηση και θεσμοί και είναι πολύ πιθανό μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας να έχει υπάρξει… λευκός καπνός στις διαπραγματεύσεις.

Αυτό προέκυψε από την εξάωρη διαπραγμάτευση του οικονοιμικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM), που ολοκληρώθηκε λίγο μετά την 1 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ότι «κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλην ενός θέματος. Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το ΔΝΤ».

Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η συζήτηση αν και πήγε καλά, τόνισε ο ίδιος, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα όπως επίσης μια εκκρεμότητα παραμένει και ως προς το Υπερταμείο.

Το πρωί της Κυριακής θα εξεταστούν θέματα της αγοράς προϊόντων και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα θέματα προκειμένου (πιθανόν τα ξημερώματα της Δευτέρας) «να φτάσουμε σε ένα τελικό κείμενο».

«Δεν βλέπω από καμιά πλευρά διάθεση καθυστέρησης», σχολίασε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας που εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Σύμφωνα με τον ίδιο κυβερνητικό παράγοντα για σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν τα θέματα που σχετίζονται με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και τη διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) από τα σούπερ μάρκετ.

«Σήμερα το πρωί θα εξεταστούν θέματα της αγοράς προϊόντων και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα θέματα προκειμένου να φτάσουμε σήμερα ή αργότερο αύριο σε ένα τελικό κείμενο», ανέφερε

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments