pagenews.gr / Ελλάδα / Πρωτομαγιά 2017: «Όχι» στα βάναυσα μέτρα – Όλες οι πορείες (pics)
Πρωτομαγιά 2017: «Όχι» στα βάναυσα μέτρα – Όλες οι πορείες (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 1 Μαΐου 2017, 11:44 1 Μαΐου 2017, 11:44

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς την αμερικάνικη Πρεσβεία. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν μαζική, με πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών να δηλώνει παρών. Κατά τη διάρκεια της πορείας είχαν κλείσει οι δρόμοι Βασιλίσσης Σοφίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Αμαλίας, η Οθωνος και η Φιλελλήνων.

Στο μήνυμα του ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να ξεκινήσουν με αφετηρία την Πρωτομαγιά νέες μεγάλες δυναμικές κινητοποιήσεις για να «πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως για να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνκοποίησης της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία. Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από σήμερα, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα».

Από την Κλαυθμώνος στη Βουλή

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαθμώνος και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά. Στις ομιλίες που έγιναν, επισημάνθηκε πως η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα. «Μέτρα που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των πολιτών. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση των εργαζομένων είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική» τόνισαν οι συνδικαλιστές οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους και στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Nωρίτερα, αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσαν στεφάνι μνήμης και τιμής στο χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή και στο μνημείο του Σταύρου Καλλέργη.

Ο Λαφαζάνης προσπάθησε να μπει στο Χίλτον: «Από εδώ κυβερνούν τη χώρα»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Νάντια Βαλαβάνη και άλλα μέλη της ΛΑΕ προσπάθησαν να μπουν στο Χίλτον, αλλά τους σταμάτησαν τα ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως η πορεία της ΛΑΕ καθώς και το μπλοκ παλαιστινιακών φορέων ξεκίνησαν από το κέντρο με προορισμό την πρεσβεία του Ισραήλ. 

Ο κ. Λαφαζάνης σε δηλώσεις του επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας «από εδώ κυβερνάται η χώρα, όχι από το Μαξίμου. Από το Χίλτον κυβερνούν τη χώρα. Είναι μία χούντα, μία δικτατορία. Το Χίλτον πρέπει να αποδοθεί στον ελληνικό λαό και όχι στην Τρόικα. Εδώ η Τρόικα επιβάλλει στην προδοτική κυβέρνηση το 4ο Μνημόνιο. Θα είναι η καταστροφή της χώρας».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΛΑΕ δήλωσε: «Τιμάμε την Πρωτομαγιά του 2017 με αγώνες. Δυστυχώς η Πρωτομαγιά του 2017 βρίσκει τη χώρα μας κάτω από μια σκληρή μνημονιακή κατοχή. Δυστυχώς η χώρα μας κυβερνάται από το Χίλτον. Η κυβέρνηση την οδηγεί στο 4ο και πιο καταστροφικό μνημόνιο. Το μήνυμα είναι να ενωθούμε και να εξεγερθούμε για την κοινωνική απελευθέρωση».

Ετικέτες: