Οικονομία

ΔΝΤ: Απαραίτητη η ελάφρυνση του χρέους για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα

ΔΝΤ: Απαραίτητη η ελάφρυνση του χρέους για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα
Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Ταμείου. Η προϋπόθεση αυτή τίθεται ξεκάθαρα και στην κοινή δήλωση των θεσμών για την συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξεκαθάρισε σήμερα – προς αποφυγή παρεξηγήσεων- ότι το ένα εμπόδιο, αυτό της τεχνικής συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση, ξεπεράστηκε, αλλά παραμένει το ζήτημα διευθέτησης της ελάφρυνσης του χρέους για να ξεμπλοκάρει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, όπως αναφέρει το Reuters. 

Η επιμονή αυτή του ΔΝΤ φαίνεται, άλλωστε, και στην κοινή δήλωση των θεσμών για την προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών, που όπως τονίζουν «θα συμπληρωθεί» από αξιόπιστη στρατηγική για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε, εκπρόσωπος του Ταμείου, η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για την δεύτερη αξιολόγηση διευθετεί το ένα ζήτημα που μπλόκαρε μέχρι στιγμής την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χρειάζεται ακόμη να διευθετηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Η προϋπόθεση αυτή τίθεται ξεκάθαρα και στην κοινή δήλωση των θεσμών, την οποία υπογράφει και το ΔΝΤ, όπως αναφέρεται ότι: «Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν γρήγορα αυτό το πακέτο μέτρων. Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία τώρα θα συμπληρωθεί με περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες για μια αξιόπιστη στρατηγική ώστε να διασφαλίζεται ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments