Σήμερα το τετ-α-τετ Πούτιν με Ερντογάν στη Ρωσία | Pagenews.gr
Pagenews Team 3 Μαΐου 2017, 09:57 3 Μαΐου 2017, 9:57

Συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει σήμερα στη Ρωσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τόνισε ότι θα πει στον πρόεδρο της Τουρκίας πως θέλει να αρθούν γρήγορα οι ρωσικοί περιορισμοί στο εμπόριο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν από την αναχώρησή του για την πόλη Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα συναντηθεί με τον Πούτιν, ο Ερντογάν είπε πως η επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία είναι κοινός σκοπός της Τουρκίας και της Ρωσίας.

Οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν όλο το φάσμα των ρωσοτουρικών σχέσεων καθώς και διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η επίλυση της κρίσης στη Συρία, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Τα δύο μέρη αναμένεται επίσης να συζητήσουν τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Ρωσίας-Τουρκίας που συνεκλήθη στις 10 Μαρτίου, με επίκεντρο την αποκατάσταση αμοιβαία επωφελών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της ενέργειας, του τουρισμού και άλλους.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ειδικότερα πως οι πρόεδροι των δύο χωρών θα συζητήσουν την ενδυνάμωση της εκεχειρίας στη Συρία καθώς και την αποναρκοθέτηση.