Πανελλαδικές 2017: Οι σχολές που εκτοξεύονται οι βάσεις, πού πέφτουν – Οι τελευταίες εκτιμήσεις | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Ιουλίου 2017, 05:30

Πλησιάζει η ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2017, με την αγωνία των μαθητών να κορυφώνεται.

Οι βάσεις εκτιμάται πως θα βγουν την εβδομάδα μεταξύ 21 και 25 Αυγούστου.

Τα Πολυτεχνεία, παρά τις κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά κατεύθυνσης, φαίνεται πως κρατάνε τις βάσεις, κάτι που ισχύει και για τις Ιατρικές και Νομικές σχολές.

Να σημειωθεί πως αυξάνονται και οι βάσεις στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες, καθώς εξασφαλίζουν πιο γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση.

Δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρει πως στην περιφέρεια φαίνεται ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα -με βάση την εκτίμηση των βάσεων- εκτινάσσονται στα ύψη, ανεβαίνοντας ως και 1.500 μόρια.

Μικρότερη είναι η μεταβολή που αναμένεται στο τμήμα του ΕΚΠΑ, με τη βάση να ανεβαίνει κατά 630 μόρια. Στα Ιωάννινα η σχολή Νηπιαγωγών αναμένεται να εκτιναχθεί 1.200 μόρια και το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου περισσότερα από 1.300 μόρια.

Όσον αφορά τις οικονομικές σχολές κεντρικών Ιδρυμάτων, αυτές αναμένεται να έχουν νέα πτώση, όπως αυτή του ΟΠΑ με πτώση άνω των 600 μορίων. Λίγο μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να έχει η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκησης του ΠΑΠΕΙ αναμένεται να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Πτώση πάνω από 450 μόρια θα έχουν και οι σχολές πληροφορικής σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πειραιά.

Όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία από τις βαθμολογίες των υποψηφίων, οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να έχουν μικρή άνοδο μεταξύ 80 και 100 μορίων.

Στα Πολυτεχνεία, στην Αθήνα η σχολή Αρχιτεκτόνων αναμένεται να έχει πτώση περί τις 250 μονάδες, ενώ η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα έχει πτώση λίγο πάνω από 100 μόρια. Η πτώση στις πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας θα είναι μεγαλύτερη, ωστόσο οι βάσεις δεν δείχνουν να μειώνονται πολύ. Οι σχολές Ηλεκτρολόγων σε Πάτρα, Χανιά και Ξάνθη αναμένεται να έχουν πτώση από 280 ως 350 μόρια.

TAGS: