ΟΑΣΑ: Εξετάζεται το μειωμένο εισιτήριο μικρής διαδρομής – Χαμηλότερη χρέωση το πρωί | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Αυγούστου 2017, 10:55 31 Αυγούστου 2017, 10:55

Το ενδεχόμενο μετακίνησης με μειωμένο κόστος σχέση με το βασικό αντίτιμο, από τις 06:00 έως τις 09:00 το πρωί, στις συγκοινωνίες της Αθήνας, εξετάζει ο ΟΑΣΑ και το υπουργείο Μεταφορών.

Αυτό ανέφερε ο διοικητής του Οργανισμού, Τάσος Ταστάνης, μιλώντας Στο Κόκκινο, και αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Οι λεπτομέρειες αναμένονται, όπως είπε, «το επόμενο χρονικό διάστημα», όπως εκτίμησε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι συνολικά η εφαρμογή του νέου συστήματος «είναι ένα έργο πολυσύνθετο, ένα μεγάλο έργο-παζλ στο οποίο συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας, δύο μεγάλες εταιρείες, καθώς είναι ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), ένα από τα μεγάλα έργα ΣΔΙΤ σε επίπεδο υπηρεσιών».

Για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δήλωσε πως «θα ισχύει λίγο-πολύ όπως το παλιό, το χάρτιο», με βασική διάρκεια τα 90 λεπτά για το απλό εισιτήριο και απεριόριστες μετακινήσεις για τις κάρτες (μηνιαίες, ετήσιες κτλ).

Καθώς το έργο έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο, «ήδη οι επιβάτες βλέπουν στους σταθμούς του μετρό και τα οχήματα τον εξοπλισμό, μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικό εισιτήριο, να το «ακυρώσει» στις πύλες ή μέσα στα οχήματα και να μετακινείται με αυτά», όπως σημείωσε. 

Αλλά «το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν είναι μόνο το κλείσιμο των πυλών, αλλά και η δυνατότητα του επιβάτη να μετακινηθεί με αυτό. Είναι ένα εργαλείο στα χέρια του ΟΑΣΑ για να έχουμε την πραγματική εικόνα των μετακινήσεων ηλεκτρονικά».

Ετικέτες: