pagenews.gr / Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν – Μπριζίτ Τρονιέ: Βγάζουν selfies με κόσμο στο Σύνταγμα (pics)
Εμανουέλ Μακρόν – Μπριζίτ Τρονιέ: Βγάζουν selfies με κόσμο στο Σύνταγμα (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Σεπτεμβρίου 2017, 13:17 8 Σεπτεμβρίου 2017, 13:17

Το ζεύγος Μακρόν έκλεψε τις εντυπώσεις και λίγο πριν την αναχώρησή του από την Ελλάδα. Μια κίνηση που ήρθε έπειτα από απόφαση του Εμανουέλ Μακρόν, που μαζί με τη Μπριζίτ Τρονιέ βρέθηκαν στο Σύνταγκμα, αλλάζοντας το πρόγραμμά τους, που έλεγε πως στις 15:15 θα αναχωρούσαν για το "Ελ. Βενιζέλος" ώστε στις 16:00 να φύγουν για Παρίσι.

Μακρόν και Τρονιέ έκαναν βόλτα στη γεμάτη πλατεία Συντάγματος και ο κόσμος τους υποδέχτηκε με θέρμη. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες με τον Γάλλο πρόεδρο και τη σύζυγό του, οι οποίοι εντυπωσίασαν με την απλότητά τους.

Δείτε φωτογραφίες:

Νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Μακρόν είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να εγγυηθεί τη φιλική στάση της Γαλλίας, τη στήριξη στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει η Γαλλία να βοηθά την Ελλάδα για να βγει από την κρίση «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο κ. Μακρόν είπε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να εγγυηθεί τη φιλική στάση της Γαλλίας, τη στήριξη στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει η Γαλλία να βοηθά την Ελλάδα για να βγει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Γάλλος Πρόεδρος επισήμανε την παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σχολιάζοντας: «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ» για να υπογραμμίσει ότι θέλει αυτός ο δεσμός να παραμείνει δυνατός. 

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα». Πιάνοντας το νήμα και από τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς μπορεί τόσο η ελληνική όσο και η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Τσίπρας: Επενδύστε στην Ελλάδα και δεν θα το μετανιώσετε

«Μετά από επτά χρόνια κρίσης που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε μια πολύ αρνητική κατάσταση για τη χώρα μου σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Αυτή η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος, δε, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», είπε ότι πρόκειται «για ένα ίδρυμα που συμβολίζει την επιστροφή της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα γιατί αυτός ο υπέροχος χώρος που στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης, αποτελεί ένα εξαιρετικά θετικό παράδειγμα για την αρμονική συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα», τονίζοντας επίσης ότι «μπορούν να πραγματοποιούνται μεγάλα έργα στον τόπο και να τελειώνουν στην ώρα τους και να αξιοποιούνται με τον καλύτερο για την κοινωνία τρόπο».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μίλησε για τον στόχο της αντιμετώπισης της ανεργίας, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειωθεί στο 21,2% η ανεργία, όμως παραμένει ποσοστό μη αποδεκτό για μια χώρα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη». Έθεσε έτσι ως πρώτο στόχο την αντιμετώπιση του braind drain.

«Αυτό θα γίνει μέσα από την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τις επενδύσεις, την ολοκλήρωση αυτού του τρίτου προγράμματος, ώστε να είναι το τελευταίο και η Ελλάδα να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές χρήματος», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Μπροστά σε αυτόν τον στόχο πήραμε δύσκολες αποφάσεις, με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες, έτσι και εμείς προχωρούμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε για την προσπάθεια δημιουργίας φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος. «Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε τομές» είπε και δήλωσε ότι θέλει να ακούσει τους επιχειρηματίες και να του απαντήσουν δύο βασικά ερωτήματα: Όσοι ήδη επενδύουν στην Ελλάδα, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσοι δεν έχουν επενδύσει ακόμα, ποιος είναι ο λόγος που τους κάνει να είναι επιφυλακτικοί.

Σημείωσε ότι η προσέλκυση επενδύσεων είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της κυβέρνησης στην προσπάθεια να βγει οριστικά από τα προγράμματα επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018. Είπε ότι προσωπικά θα είναι επικεφαλής μιας task force που θα είναι σε θέση, αν καθίσταται ανάγκη, να εξετάζει τις σημαντικές επενδύσεις και να διευκολύνει, όπως μπορεί, την προσπάθεια να υπάρξει μια ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα που θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ελληνική οικονομία για να ξεπεράσουμε την κρίση.

«Η Ελλάδα είναι μια πραγματική ευκαιρία, μετά από μια τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», είπε, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει σε άλλη χώρα στην Ευρώπη τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε τόσο μικρό διάστημα.

Στην αρχαία αγορά η Μπριζίτ Μακρόν


Στην Αρχαία Αγορά, ξεναγήθηκε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Brigitte Macron. Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, έγινε δεκτή στον χώρο, λίγο μετά τις 10.15, από την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασία Παυλοπούλου.

H Μπριζίτ Τρονιέ ευδιάθετη, η κομψή πρώτη κυρία της Γαλλίας, ντυμένη με φόρεμα χρώματος "μπλε ρουά", απάντησε χαμογελαστή στους δημοσιογράφος, όταν την ρώτησαν στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς, τι εντυπώσεις έχει αποκομίσει από το 24ωρό της στην Αθήνα: «Je ne pars plus! Je reste (Δεν φεύγω. Θα μείνω)».

Κατά την έξοδό της από το χώρο της Αρχαίας Αγοράς, η κ.Μακρόν δεν αρνήθηκε να βγάλει selfies Μάλιστα, είχε φορέσει ένα εντυπωσιακό κόσμημα στο λαιμό της το οποίο της είχε προσφερθεί λίγο νωρίτερα.

Ένα χρυσό κολιέ με φύλλα ελιάς ήταν το δώρο της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασίας Παυλοπούλου προς τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν μετά την ολοκλήρωση της πρωινής επίσκεψής τους στην Αρχαία Αγορά. Η κα Μακρόν το φόρεσε αμέσως με τη βοήθεια της κ. Παυλοπούλου, ευχαρίστησε και είπε: «Μου θυμίζει Αρχαία Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην Αρχαία Αγορά, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας συζήτησε ιδιαίτερα το θέμα των θεσμών, της λειτουργίας της Αρχαίας Αγοράς.

Ετικέτες: