Ρουβίκωνας: Δειλή πράξη η επίθεση στην πρεσβεία λέει η Σαουδική Αραβία (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Δεκεμβρίου 2017, 14:47

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα χθες, η πρεσβεία τονίζει ότι το βασίλειο στη Σαουδική Αραβία «από την ίδρυσή του προσπαθεί να διαφυλάξει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια καθώς και την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας που έχει γίνει πηγή ανησυχίας για ολόκληρο τον κόσμο».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι οι ελληνικές αρχές «υποσχέθηκαν να λάβουν άμεσα μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών» ενώ σημειώνει ότι προκλήθηκαν φθορές στα φυλάκια και την εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου.

Η επίθεση των κρανοφόρων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης με την αναρχική ομάδα στο κείμενό της να κάνει αναφορά και στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «εθνική αρπαχτή» και υποκρισία όταν μετά από λίγες ημέρες ψήφισε υπέρ του εμπάργκο όπλων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Βασιλική Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα δηλώνει ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017 στις 6.00 n.μ. πραγματοποιήθηκε επίθεση στο κτήριο της Πρεσβείας, που βρίσκεται στην οδό Μαραθωνοδρόμων 71 Π. Ψυχικό, από την αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» αποτελούμενη από 6 άτομα. Προκάλεσαν φθορές στα φυλάκια της Πρεσβείας εξωτερικά του κτηρίου και πέταξαν μπογιές που κατέστρεψαν την πρόσοψη.

Οι Ελληνικές αρχές ασφαλείας ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες και έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Πρεσβείας και των διπλωματών της και υποσχέθηκαν να λάβουν άμεσα μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών.

Η Πρεσβεία εκφράζει τη λύπη της για αυτήν την δειλή πράξη ενάντια στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο από την ίδρυσή του προσπαθεί να διαφυλάξει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια καθώς και την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας που έχει γίνει πηγή ανησυχίας για ολόκληρο τον κόσμο.

Η Πρεσβεία επανήλθε άμεσα στη λειτουργία της και οι διπλωμάτες, οι οικογένειές τους, καθώς και το προσωπικό της Πρεσβείας είναι ασφαλείς.

TAGS: