Ελλάδα

Πλειστηριασμοί: Ένταση και πάλι στο Ειρηνοδικείο – Ξύλο και χημικά

Πλειστηριασμοί: Ένταση και πάλι στο Ειρηνοδικείο – Ξύλο και χημικά
Νέα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, αφού οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν λαμαρίνες. Απάντησαν με χημικά οι αστυνομικοί.

Νέα, άγρια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών που θέλουν να ακυρώσουν τους προγραμματισμένους για σήμερα πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά.

Τα μέλη των κινημάτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς προσπάθησαν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργηθεί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και από κλούβες των ΜΑΤ.

Ακολούθησε άγρια συμπλοκή, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Ειρηνοδικείο από την πίσω πλευρά του κτιρίου όπου βρίσκεται ένα εργοτάξιο. Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. 

Όλα ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές έκοψαν τις λαμαρίνες που είναι τοποθετημένες έξω από το κτίριο με τους άνδρες του ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών. Και μετά ήλθε το… χάος! Οι διαδηλωτές έδωσαν μάχες σώμα με σώμα με τους άνδρες των ΜΑΤ ενώ τα χημικά έπεφταν «βροχή». 

Από τα άγρια επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα ενώ παρασύρθηκαν και οι δημοσιογράφοι που ήταν στο σημείο και έκαναν την δουλειά τους.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών ενώ και πάλι το κτίριο ήταν αποκλεισμένο από λαμαρίνες, και μία κλούβα των ΜΑΤ έκλεινε την είσοδο στους διαδηλωτές. 

Τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ειρηνοδικείο κρατούσαν πανό που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία» και φώναζαν συνθήματα. Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments