Κώστας Γαβρόγλου: «Δίνει» πτυχίο πανεπιστημίου και στους απόφοιτους των ΤΕΙ | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 08:04

Πτυχίο πανεπιστήμιου σε απόφοιτους των ΤΕΙ δίνει το Υπουργείο Παιδείας σε όσους πρόκειται να τελειώσουν αλλά και σε ήδη απόφοιτους των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και τους συνεργάτες του, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από την «συγχώνευση» των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, οι νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, εφόσον εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών. 

Την αναβάθμιση αυτή του πτυχίου από τεχνολογικό σε πανεπιστημιακό έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όσους φοιτητές έχουν πάρει ήδη πτυχίο από τα ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές που είναι αντίθετοι αναφέρουν πως είναι άδικο όταν λόγου χάρη δύο φοιτητές που εισήχθησαν για παράδειγμα μαζί στο ΤΕΙ το 2010 και ο ένας αποφοίτησε «στην ώρα του» το 2015, ενώ ο άλλος παραμένει φοιτητής ως «αιώνιος», τότε ο δεύτερος να ευνοείται έναντι του πρώτου.

Επομένως, το υπουργείο επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να έχουν αυτό το δικαίωμα και όσοι έχουν ήδη αποφοιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από τα ΤΕΙ, άγνωστο όμως από ποια χρονολογία και μετά.

TAGS: