Ν. Κορέα: Απάντηση για τους «Ολυμπιακούς Αγώνες του… Κιμ» | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιανουαρίου 2018, 07:45 23 Ιανουαρίου 2018, 7:45

Η συμμετοχή της χώρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα βοηθήσει στην εκτόνωση της έντασης επισημαίνεται από τη Νότια Κορέα, απαντώντας στην κριτική ότι οι Αγώνες του επόμενου μήνα θα είναι «Ολυμπιακοί Αγώνες της Πιονγιάνγκ».

«Μόλις ένα μήνα πριν, έντονες εντάσεις κατέλαβαν την κορεατική χερσόνησο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβένρησης Παρκ Σου Γιουν σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ετικέτα «Pyongyang Olympics» που επιχειρούν να βάλουν κάποιοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang, οι οποίοι θα είναι «Ολυμπιακοί Αγώνες της Ειρήνης».

Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, μικρής έντασης και δυναμικής, σημειώθηκαν χθες στη Σεούλ για τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα, καθώς αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, επισκέφθηκε τη Σεούλ και τους χώρους των Αγώνων.

Μάλιστα διαβάστηκε σχετικό ψήφισμα που ανέφερε: «Είμαστε αντίθετοι με τους Ολυμπιακούς της Πιονγιάνγκ του Κιμ Γιονγκ Ουν!».

TAGS: