Διεθνή

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δικαίως επικρίθηκε για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δικαίως επικρίθηκε για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου «δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ» και κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι δεν την είδε να έρχεται.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την κριτική του στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, λέγοντας ότι ο ηγέτης «δικαίως έχει επικριθεί για όσα συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου».

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου «δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ» και κατηγόρησε τον Νετανιάχου που δεν την είδε να έρχεται, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι είχε «βαθιά αντίκτυπο» στον Ισραηλινό ηγέτη. Ο Τραμπ είχε επιπλήξει τον Νετανιάχου μέρες μετά την επίθεση ότι ήταν απροετοίμαστος.

«Έχουν τον πιο εξελιγμένο εξοπλισμό. Είχαν – τα πάντα ήταν εκεί για να το σταματήσουν αυτό», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο περιοδικό TIME. «Και πολλοί άνθρωποι το ήξεραν, ξέρετε, χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι το ήξεραν, αλλά το Ισραήλ δεν το γνώριζε και νομίζω ότι κατηγορείται γι’ αυτό πολύ έντονα, κατηγορούμενος».

Ο Τραμπ έχει γίνει επικριτικός απέναντι στον Ισραηλινό ηγέτη από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, μια έντονη διαφορά για τον πρώην πρόεδρο που από καιρό θεωρούσε τον εαυτό του πιστό υπερασπιστή του Ισραήλ. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τραμπ είπε ότι το Ισραήλ «χάνει τον πόλεμο δημοσίων σχέσεων» στον χειρισμό του πολέμου στη Γάζα λόγω των αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν εικόνες καταστροφής.

Η έντονη κριτική του πρώην προέδρου έρχεται σε μια περίοδο που τα κολέγια σε όλη τη χώρα έχουν συγκλονιστεί από φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις, μερικές με αποτέλεσμα συλλήψεις και αναστολές. Ο Τραμπ καταδίκασε τις διαμαρτυρίες και ισχυρίστηκε ότι η συγκέντρωση των λευκών εθνικιστών του 2017 στο Charlottesville, Va., δεν ήταν «τίποτα» σε σύγκριση με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη.

Επίσης στη συνέντευξη, ο Τραμπ θυμήθηκε μια εποχή που ήταν πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2020, όταν μια επιχείρηση των ΗΠΑ για τη δολοφονία του στρατηγού του Ιράν Κασέμ Σουλεϊμανί υποτίθεται ότι ήταν μια κοινή επίθεση έως ότου ο Νετανιάχου αποσύρθηκε το τελευταίο δευτερόλεπτο.

«Είχα μια κακή εμπειρία με τη Μπίμπι», είπε ο Τραμπ. «Αυτό ήταν κάτι που δεν ξέχασα ποτέ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments