Διεθνή

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δε θα δεχθώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO//Με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης επαναλαμβάνοντας την «ξεκάθαρη θέση των ΗΠΑ σχετικά με τη Ράφα», όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε το Ισραήλ κατηγορώντας τη Χαμάς

Με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί η επέκταση της σύγκρουσης επαναλαμβάνοντας την «ξεκάθαρη θέση των ΗΠΑ σχετικά με τη Ράφα», όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το αμερικανικό υπουργείο ανέφερε επίσης ότι ο Μπλίνκεν στάθηκε στη βελτίωση που έχει παρουσιάσει η εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη συνομιλία που είχε ο Νετανιάχου με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις αρχές του μήνα. Ωστόσο, προέτρεψε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να κάνει περισσότερα στο θέμα αυτό. Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου διεμήνυσε στον Μπλίνκεν πως δεν πρόκειται να δεχθεί μια συμφωνία, που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν εκφράζει την αντίθεσή της στη χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στη Ράφα, από τη στιγμή που δεν παρουσιάζεται ένα επαρκές σχέδιο για την προστασία των πολιτών στην πόλη.

Η συνάντησή τους κράτησε δύο ώρες και κατά τη διάρκεια της ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεκαθάρισε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ ότι, αν η Χαμάς συνεχίσει να απαιτεί τον τερματισμό του πολέμου, ο στρατός θα εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα και θα υπάρξει συμφωνία εκεχειρίας.

Νωρίτερα, ο Άντονι Μπλίνκεν είχε συνάντηση στο Τελ Αβίβ με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, ο οποίος κατηγόρησε τη Χαμάς για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για τους ομήρους, τονίζοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση της Γάζας είναι «ο μόνος λόγος που αυτό δεν έχει επιτευχθεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments