Οικονομία

“Έπεσε” από τα υψηλά 1,5 έτους ο χρυσός – Κέρδη 1,4% στην εβδομάδα

“Έπεσε” από τα υψηλά 1,5 έτους ο χρυσός – Κέρδη 1,4% στην εβδομάδα
Σε αρνητικό επίπεδο "διολίσθησε" η τιμή του χρυσού, ακόμη και εν μέσω της αποδυνάμωσης του δολαρίου, το οποίο και έχει βρεθεί στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 10,80 δολάρια ή 0,8%, στα 1.352,10 δολάρια η ουγγιά. Σημειωτέον πως χθες ο χρυσός διαμορφώθηκε σε υψηλό 1,5 έτους. Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός κέρδισε 1,4%.

Το δολάριο τίθεται και σήμερα υπό πίεση, καθώς χάνει τη στήριξη που βρήκε χθες στα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος μίλησε για ένα "ολοένα και ισχυρότερο" δολάριο. 

Πάντως, το δολάριο "μαζεύει" μέρος των πρωθύστερων απωλειών του, μετά τις νέες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος μιλώντας στο CNBC, επεσήμανε πως το ισχυρό δολάριο είναι προς όφελος των ΗΠΑ, αντιστρέφοντας ουσιαστικά προηγούμενη τοποθέτησή του υπέρ ενός αδύναμου δολαρίου.

Όσον αφορά στην ομιλία του Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τις αγορές ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν το ανοιχτό εμπόριο, αλλά με όρους που θα είναι δίκαιοι για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και πολίτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments