Τεχνολογία

Θεσσαλονίκη: Στέλνουν… κουλούρι στο διάστημα

Θεσσαλονίκη: Στέλνουν… κουλούρι στο διάστημα
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στο διάστημα ετοιμάζεται να κάνει ένα... κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Ο Θανάσης Φούκης, που από μικρή ηλικία ασχολείται με το διάστημα ετοιμάζεται, με τη βοήθεια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού να στείλει ένα… κουλούρι Θεσσαλονίκης πολλές χιλιάδες μέτρα πάνω από τη γη.

Το κουλούρι θα ταξιδέψει στα 40χλμ με τη βοήθεια ενός ειδικά τροποποιημένου μετεωρολογικού μπαλονιού, το οποίο θα περιέχει υδρογόνο και όχι ήλιο, όπως ήταν μια από τις σκέψεις, καθώς το τελευταίο είναι πιο βαρύ και ο Θανάσης Φούκης με την ομάδα του θέλουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

”Θέλουμε να στείλουμε ένα φορτίο (βάρους 500 γραμμαρίων) 40 χλμ πάνω στη στρατόσφαιρα, δηλαδή τέσσερις φορές πιο πάνω από ένα επιβατικό αεροπλάνο. Θα γίνει με το μετεωρολογικό μπαλόνι και το επιτευγματικό τμήμα της όλης κατάστασης δεν είναι μόνο ότι θα στείλουμε ένα κουλούρι για πρώτη φορά στην ατμόσφαιρα αλλά θα κάνουμε και μια ραδιοζεύξη ώστε από τα 40χλμ και καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης να στέλνουμε, ζωντανά, φωτογραφίες. Ανά ένα λεπτό θα έρχονται φωτογραφίες” αναφέρει στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Θανάσης Φούκης.

”Στα 40χλμ περίπου το μπαλόνι θα σκάσει (σ.σ. θα έχει διάμετρο 11 μέτρα) και θα ενεργοποιηθεί το αλεξίπτωτο. Όλη αυτή η πορεία θα καταγραφεί από μια κάμερα GoPro αλλλά και μία ειδική κάμερα που έχω μοντάρει πάνω στα κυκλώματα, και στον ραδιοπομπό και στο gps”προσθέτει, ενώ καταλήγει πως ”ανά τέσσερις φωτογραφίες που θα λαμβάνουμε θα παίρνουμε κι ένα πακέτο δεδομένων, δηλαδή τι θερμοκρασία έχει εκείνη τη στιγμή, σε τι υψόμετρο είναι, με τι ταχύτητα έχει άνωση, και το ίδιο θα γίνει και στην επιστροφή”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments