«Τσιγαρόβηχας»: Βήματα για άμεση θεραπεία | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 10:14

Ο "τσιγαρόβηχας" ή αλλιώς »βήχας του καπνιστή» είναι ένα συχνό φαινόμενο για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτό το… επικίνδυνο σπορ. 

Σύμφωνα με μελέτες δεν είναι κάτι ανησυχητικό καθώς ο συγκεκριμένος βήχας αποτελεί ένα σημάδι ότι το σώμα σας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό που του κάνετε και προσπαθεί να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Ο βήχας του τσιγάρου έχει ορισμένες απλές θεραπείες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αίσθημα του »πνιξίματος» που πιθανώς να προκαλείται πολλές φορές στον λαιμό.

Πίνετε αρκετό νερό

Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί και οι ειδικοί σε θέματα υγείας πάντα σας συνιστούν να πίνετε περισσότερο νερό. Είναι το πρώτο βήμα για να διαχειριστείτε κάθε πρόβλημα υγείας, από τις αλλεργίες μέχρι την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση 6-8 ποτηριών νερού την ημέρα βοηθά στην ανακούφιση του βήχα του καπνιστή. Αυτό συμβαίνει επειδή αραιώνει τη βλέννα στους πνεύμονες και τον λαιμό σας.

Ατμός από ευκάλυπτο ή μέντα στο δωμάτιο

Αφήσετε ατμό από βρασμένο ευκάλυπτο, είτε ατμό από βρασμένα φύλλα μέντας ως ένα ιδιότυπο "υγραντήρα" στο δωμάτιό σας. Θα σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα.


Ύπνος με το κεφάλι σας ελαφρώς ανασηκωμένο

Στηρίξτε το κεφάλι σας σε 1-2 μαξιλάρια, ενώ κοιμάστε. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την αποστράγγιση της βλέννας προς τον λαιμό σας, που οδηγεί σε βήχα. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αυτός ο τρόπος είναι πολύ αποτελεσματικός. Δεν αφήνει τον λαιμό σας να γεμίζει με βλέννα και έτσι αισθάνεστε πολύ καλύτερα την επόμενη μέρα, ειδικά το πρωί.

TAGS: